Kontaveit alustab aastalõputurniiri eeldatavalt tasavägises alagrupis

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosi-nimelisse alagruppi loositud Anett Kontaveit eile esitlusel.
Roosi-nimelisse alagruppi loositud Anett Kontaveit eile esitlusel. Foto: Twitter/wtaelitetrophy

Anett Kontaveit alustab WTA tugevuselt teist aastalõputurniiri kohtumisega Elise Mertensi vastu. Peale Eesti ja Belgia esitennisiste kuulub loosi tahtel samasse, Roosi-nimelisse alagruppi sakslannast tiitlikaitsja Julia Görges.

Elite Trophy nimeline võistlus algab Hiinas Zhuhais täna hommikul. Avamängus on vastamisi Arina Sabalenka ja Ashleigh Barty, seejärel Kontaveit ja Mertens. Kontaveit tuleb Eesti aja järgi väljakule eeldatavalt umbes kell 10.

Esimese Eesti tennisistina aastalõputurniiril osalev Kontaveit peab poolfinaali murdmiseks alagrupi võitma. Võib arvata, et selle trio heitlused kujunevad üsna pingeliseks. Olgu võrdluseks toodud naiste kohad maailma edetabelis: Mertens 13., Görges 14. ja Kontaveit 20.

Kontaveit on mõlema vastasega varasemast tuttav: Mertensit on ta korra võitnud, Görgesile korra kaotanud. Mõlemad heitlused peeti seejuures eelmisel aastal ja venisid kolmesetiliseks.

Kontaveidi 22-aastane eakaaslane Mertens säras tänavu aasta alguses, rühkides Austraalia lahtistel meistrivõistlustel koguni poolfinaali. Seitse aastat vanem Görges jõudis sama kaugele Wimbledonis, tõustes suvel ka esimest korda karjääri jooksul edetabeli esikümnesse. Erinevalt Mertensist on Saksamaa teine reket üsna hüvas hoos püsinud ka sügisel, äsja sai ta näiteks esikoha turniiril Luksemburgis.

Turniirile pääs tagab 42 500 USA dollarit, iga võit alagrupis lisab sellele 76 300, kaotus poolfinaalis 17 000 või finaalis 160 000 ning esikoht 478 200 dollarit. WTA edetabelisse toob iga mänguvõit alagrupis 120 ja kaotus 40, esikoht lisaks 460 või finaalipääs 200 punkti.

WTA Elite Trophy

Roosi alagrupp: Elise Mertens (Belgia, WTA 13.), Julia Görges (Saksamaa, 14.), Anett Kontaveit (Eesti, 20.).
Asalea alagrupp: Darja Kasatkina (Venemaa, 10.), Madison Keys (USA, 16.), Wang Qiang (Hiina, 22.).
Kameelia alagrupp: Anastassija Sevastova (Läti, 11.), Garbine Muguruza (Hispaania, 17.), Zhang Shuai (Hiina, 36.).
Orhidee alagrupp: Arina Sabalenka (Valgevene, 12.), Caroline Garcia (Prantsusmaa, 18.), Ashleigh Barty (Austraalia, 19.).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles