MM-sarja liidriks tõusnud Ogier: Austraalias on kogu pinge Neuville'i peal

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: M-Sport

Kataloonia rallil teise kohaga lõpetanud Sebastien Ogier on enne hooaja viimast rallit Austraalias tõusnud MM-sarja liidriks. Antud olukorraga on viiekordne maailmameister rahul, sest kogu pinge on nüüd Neuville'i peal.

Ogier usub, et MM-sarja liidrina kaasnev kohustus esimesel pikal võistluspäeval esimesena startida ei saa tiitliheitluses otsustavaks: «Kui mul oleks valida, siis ma pigem võtaksingi mõne punktilise edu ja esimesena startimise. Vahe esimesena ja teisena startimisel Austraalias on väga väike.»

«Minul on punktid olemas, aga Neuville peab neid koguma hakkama. Kui sul on vaja punkte kellegi vastu tagasi võita, siis on see hoopis keerulisem ülesanne, kui vahet turvalisena hoida. Neuville'il on küll pisike stardipositsiooni eelis, kuid pinge on nüüd tema peal,» rääkis Ogier WRC koduleheküljel.

«Lõppude lõpuks ei ole me ju kindlad, mis Austraalias saama hakkab. Võib-olla sajab seal hoopis vihma ja on vägagi keerulises olud,» pakkus Ogier välja variandi, kuidas esimesena startimine hoopis temale eelise tuua võib.

Enne viimast etappi Austraalias juhib MM-sarja Ogier 204 punktiga. Neuville kaotab talle teisel kohal olles kolme punktiga. Teoreetilisi võimalusi maailmameistriks tulla omab ka Ott Tänak, kes on kogunud 181 punkti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles