Video: Paides jäi metskits kettagolfivõrku kinni (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide discgolfiväljakul takerdus võrku metskits.
Paide discgolfiväljakul takerdus võrku metskits. Foto: Virge Võsujalg / Eesti Metsloomaühing

Täna sai Eesti metsloomaühingu Järvamaa piirkonnajuht Virge Võsujalg teate metskitsest, kes Paides abi vajas. Loom oli kettagolfirajal võrku takerdunud ja ei saanud sealt enam omal jõul välja. 

Kuidas kits radade eraldamiseks mõeldud võrku kinni jäi, pole täpselt teada, kuid Võsujala arvates jooksis loom kahe puu vahele tõmmatud lõksu lihtsalt peadpidi sisse. Teataja sõnul olevat kits terve öö võrgus rapsinud ning kui abi kohale jõudis, oli loom juba viletsas seisus, hingas ebakorrapäraselt ega jõudnud liigutada. Soovitusest jahimees kutsuda Võsujalg keeldus, eemaldas kitse kaela ümbert poova nööri ja jäi ootama. 

Peagi metskitse hingamine paranes ja ta suutis jalad alla võtta. Kuna looma aitamine muutus ühele inimesele üle jõu käivaks, kutsus Võsujalg kohale abilised, et looma kinni hoida ja nöörid läbi lõigata. Öise rabelemise käigus oli kits üht sarve raskelt vigastanud. «Tal on praegu kindlasti valus, aga ta ajab selle sarve lõpuks ise maha ja kevadel kasvab sinna uus,» teadis Võsujalg öelda. «Neil on aga väga õrnad jalad ja pikemalt kinni olles oleks ta võinud end veelgi rohkem vigastada, me ei julgenud sellega riskida.»

Kui nöörid olid läbi lõigatud, lasti kits lahti ja ta põgenes metsa. Võsujalg aga on pettunud, et selline olukord üldse juhtuda sai. «Ma saan aru, et need võrgud kettagolfirajal on vajalikud, aga arvestama peab ka ometi loomadega,» lausus ta pahaselt. «Need on rohelist värvi ja jäävad loomadele märkamatuks – kui teda ei oleks märgatud ja mulle helistatud, oleks see lugu võinud lõppeda kurvasti.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles