Citroeni tegevdirektor: uuel hooajal tahame välja panna kolmandat masinat, mida hakkavad jagama Loeb ja Breen

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb Foto: @world/Red Bull Content Pool

Citroen plaanib tuleval hooajal jätkata autoralli MM-sarjas kolme autoga, millest viimane on väidetavalt planeeritud Sebastien Loebile ja Craig Breenile jagamiseks.

Kui Citroeni meeskond avalikustas, et uuel hooajal on nende võitstkonna pilootideks Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi, eeldati, et ka uuel aastal osaleb Citroen rallidel peamiselt kahe autoga. Sel hooajal on Citroen osalenud rallidel põhiliselt kahe piloodiga, vahel on kolmanda autoga startinud Khalid Al-Qassimi.

Nüüd avalikustas Citroeni meeskonna tegevjuht Linda Jackson Autospordile, et Citroen plaanib uuel hooajal tulla starti siiski kolme autoga ning võidelda kindlasti ühtlasi ka meeskondlikult tootjate MM-tiitli nimel.

«Meil on hetkel partneritega selline kolme auto plaan arutlusel. Auto on sel hooajal olnud konkurentsivõimeline ja loodetavasti toob kombinatsioon uutest pilootidest ja meie autost uueks aastaks Citroenile edu. Olgem ausad, me ei toonud meeskonda MM-sarja parimate hulka kuuluvaid piloote lihtsalt niisama,» rääkis Jackson.

Möödunud nädalavahetusel Kataloonias võidutsenud vanameister Sebastien Loeb ise väitis, et kindlasti ta täiskohaga uuesti MM-sarjas sõitma ei asu, aga üksikuid etappe ta ei välistanud. Nüüd, kui Peugeot' meeskond rallikrossi sarjast tagasi tõmbab, pole ametlikult Loebil selles sarjas ka uut töökohta ja nii loodab Citroeni meeskond, et Loeb nõustub uuel aastal pool hooaega kaasa sõitma.

«Meil on olnud Loebiga mitmeid pikki vestluseid. Ma ei saa teile täpselt öelda, mida ta tahab teha ja mida mitte. Samas on ta üks osa meie meeskonnast ja ma usun, et ta soovib meid ka edaspidi aidata. Ootame hetkel Sebastieni enda valikuid, mis ta meile uue aasta osas välja pakub,» lausus Jackson.

Lisaks kinnitas Jackson, et suure tõenäosusega jätkab uuel hooajal ka meeskonnas Craig Breen: «Craig on mõtlemas oma tuleviku peale ja mina usun, et tal on tulevikus veel paremad saavutused tulemas. Ta on teinud head tööd meie meeskonnas ja kui me saame uueks aastaks kolmanda auto, on tema üks sõitjatest, kes selles kohta jagab.»

Jackson lisas lõpetuseks, et Citroenil on hetkel plaanis WRC sarjas jätkata veel vähemalt kaks hooaega – sama kaua, kui meeskonnal on kehtiv leping Ogier'ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles