Flora ründetalent on Londoni Arsenali radaril

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Šapovalov FC Flora särgis.
Aleksandr Šapovalov FC Flora särgis. Foto: Janek Eslon / FC Flora

Andres Oper, Mart Poom, Karl Jakob Hein ja … Aleksandr Šapovalov. See on Eesti jalgpallurite loetelu, kes harjutanud Londoni Arsenalis.

Kollkiprid Poom ja Hein jõudsid Põhja-Londoni klubiga lepinguni, väravamasin Oper käis 20 aasta eest Arsene Wengerile oskusi näitamas. Paari nädala eest läbis testiperioodi ka FC Flora 15-aastane ründelootus Aleksandr Šapovalov.

«Jah, ta viibis neli päeva Arsenali U16 meeskonna juures,» kinnitas Postimehele Flora spordidirektor ja Eesti U16 koondise peatreener Norbert Hurt. «Algne plaan oli olla terve nädal, aga ta sai kergelt vigastada ja seetõttu jäi kahjuks osalemata ka plaanitud mängus Tottenhamiga. Aga positiivne oli, et Arsenal kiitis oskusi ja avaldas soovi teda novembris uuesti näha. Nad ise pidasid targemaks mitte hakata vigastusega riskima.»

Hurt ütles, et Arsenali kõrval on konkreetsemalt Šapovalovist huvitatud Saksamaa Bundesliga klubi Freiburg. Noor ründaja saab 16-aastaseks veebruaris – enne seda pole tal FIFA reeglite järgi võimalik välisakadeemiasse siirduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles