Kontaveidil oli karjääri edukaim hooaeg, ent mullune tippsaavutus jäi kordamata

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontaveit on Hiinas populaarne – paljud fännid tahtsid temaga pärast võitu pilti teha FOTO: Wta League Trophy
Kontaveit on Hiinas populaarne – paljud fännid tahtsid temaga pärast võitu pilti teha FOTO: Wta League Trophy Foto: Wta League Trophy

24 turniiri, 57 mängu, 20 võitu maailma esi-20 mängijate üle, 20. koht maailma edetabelis, 1,4 miljonit eurot auhinnaraha, aga mitte ühtegi esikohta – ühest küljest Anett Kontaveidi karjääri edukaim hooaeg, aga kõige säravam punkt jäi panemata. Nüüd on see igatahes otsas ja enne detsembris algavat ettevalmistust ootab ees lühike puhkus.

Kontaveidi hooaja viimaseks mänguks jäi WTA Elite Trophyl saadud 6:2, 4:6, 6:4 võit tiitlikaitsja Julia Görgesi (WTA 14.) üle. Et päev varem oli eestlanna kindlalt 3:6, 1:6 jäänud alla Elise Mertensile (WTA 13.), minetas ta juba enne rivaalide omavahelist mängu lootuse kolmeliikmelise alagrupi esikohale ja pääsule poolfinaalidesse.

Kontaveidi sõnul tuli kasuks, et tal oli Hiinas juba üks mäng vöö vahel, sakslannale oli see aga turniiri esimene lahing. «Väga raske mäng oli, küllaltki tasavägine. Esimeses setis mängisin küllaltki kindlalt, aga tema esimene serv ei läinud eriti sisse. Teist setti alustas ta kindlasti tugevamalt ja servis paremini. Otsustav sett oli tasavägine, suutsin teda paar korda murda ja tähtsal kohal enda servi hoida – see oli täna mängu võti,» rääkis meie esireket, kelle aastasissetulek kasvas matšivõidu tulemusel tubli viie protsendi võrra. Lisaks kerkis eestlanna esialgu jooksvas maailma edetabelis karjääri kõrgeimale, 19. kohale, aga seal võivad kaks piigat – Ashleigh Barty ja Wang Qiang – temast veel mööda tõusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles