Tipphetked: haavatud kalevlased näitasid sügavat sisu ja said Ühisliigas hooaja teise võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

BC Kalev/Cramo sai Ühisliiga hooaja kuuendas mängus kauaoodatud teise võidu, kui Krasnodari Lokomotiiv-Kuban alistus 85:80. Tulemus oli seda muljetavaldavam, et kalevlased olid vigastuse tõttu koju jätnud meeskonna suurima punktiküti Ivan Almeida ja kapten Kristjan Kanguri.

Mängu üliteravalt alustanud kalevlased haarasid kiirelt 22:11 eduseisu, kuid lubasid avaveerandi lõpuks võõrustajad veidi lähemale - 27:21. Sama stsenaarium kordus ka teisel veerandil: Kalev hoidis edu viimaste minutiteni stabiilsena, kuid siis tehti rünnakutel kiirustatud lahendusi ja Krasnodar hakkas neile 51:48 kuklasse hingama.

Samas rütmis kulgeti terve teise poolaja - paar punkti vahet, aga ees oli alati Kalev. Viimasele neljale mänguminutile mindi küll 78:78 viigiseisult, aga kärme 5:0 vahespurt andis otsustava edu Eesti meeskonnale.

Chavaugn Lewis tõi üleplatsimehena 21 punkti ja lisas seitse resultatiivset söötu. Eestlased hiilgasid kaugvisetel – Janari Jõesaar (15p) sopsas kolmest kolm, Kristjan Kitsing (14p) neljast kolm ja Martin Dorbek (6p) kolmest kaks.

Enne mängu:

Kalev peab täna hakkama saama ilma kahe liidrita. Nii meeskonna suurim punktikütt Ivan Almeida kui kapten Kristjan Kangur jätavad jalavigastuse tõttu mängu vahele. Kumbki meestest ei lennanud ka Venemaale kohale. Donaldas Kairys saab Krasnodaris seega kasutada vaid üheksat mängijat, sest koju jäi ka pühapäevases Saraatoviga kohtumises pea vastu tugeva hoobi saanud Tanel Sokk.

Mullu põhiturniiri kolmandana lõpetanud, kuid veerandfinaalis mängudega 0:3 Moskva oblasti Himkile alla jäänud Krasnodari juhendab kolmandat hooaega karmi käega serblane Saša Obradovic. Tänavust hooaega alustas Krasnodar muljetavaldava 96:64 võiduga Peterburi Zeniidi üle, kuid kohe järgmises mängus kaotati Kaasani Unicsile 75:79. Nii VEF-ist kui Nižni Novgorodist sai meeskond jagu kindlalt, lõppskoorid vastavalt 92:63 ja 88:75.

Tugevuselt teist eurosarja Eurocupi alustas Krasnodar nelja järjestikuse võiduga Gdynia (Poola), Limoges’i (Prantsusmaa), Bursa (Türgi) ja Zagrebi üle, enne kui viimatises mängus jäädi kolmapäeval 75:83 alla Berliini Albale. Ühes sakslastega jagatakse B-alagrupis nüüd ka esikohta.

Krasnodar on üks väheseid Ühisliigas mängivaid meeskondi, kes pole kunagi Kalevile kaotanud (10-0). Novembris peab Kalev kokku vaid kolm Ühisliiga mängu, ees ootavad veel nii kodumäng Poola klubi Zielona Goraga (1-2) kui võõrsilmäng Peterburi Zeniidiga (1-2).

Laupäeval kell 15.00 algavast kohtumisest teeb otseülekande Kanal 12 ja Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles