Algas piletimüük Eesti võrkpallikoondiste EM-valikturniiri kodumängudele Tartus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondise toetajad.
Eesti võrkpallikoondise toetajad. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Eesti Võrkpalli Liit alustas piletimüügiga 6. jaanuaril Tartu Ülikooli spordihoones peetavate naiste Eesti - Rootsi ja meeste Eesti - Läti EM-valikmängudele.

6. jaanuaril kell 16.00 algab naiste kohtumine Rootsi vastu, kell 19.00 alustab meeste rahvuskoondis mängu Läti vastu. Mõlemad Eesti võrkpallikoondised lähevad viimastele EM-valikturniiri kodumängudele vastu intrigeerivas seisus, eriti tähtis on mäng naiste koondise jaoks.

Eesti naiskond on EM-valikturniiril kaks vooru enne lõppu alagrupis teisel kohal ja seega väga lähedal ajaloolisele saavutusele – esmakordselt finaalturniirile jõudmisele. Finaalturniirile pääsevad alagrupist kaks esimest, seetõttu on viimased mängud naiskonna jaoks otsustava tähtsusega. Augustis suutis Eesti Rootsit võõrsil 3:1 võita. Kui nüüd suudetakse kodupubliku ees sama korrata, siis otsustab meie naiskonna EM-finaalturniirile pääsu 9. jaanuaril võõrsil mäng Soome vastu. 

Eesti meeste koondis on koha 2019. aasta EM-finaalturniiril juba taganud. Ometi on mäng Avo Keele juhendatava Läti koondise vastu emotsioonidega laetud. Et Läti säilitaks võimalused EM-finaalturniirile jõuda, peavad nad selle mängu igal juhul võitma. Suvel lõunanaabrite pealinnas võttis Eesti üsna kindla 3:1 võidu, nüüd tulevad lätlased Tartusse revanši võtma. 

Meeste võrkpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniir toimub järgmisel aastal 12.-29. septembril, korraldajamaad on Sloveenia, Belgia, Holland ja Prantsusmaa. Alagrupid ja mängupaigad pannakse paika jaanuari keskel.

Pileteid müüakse alaliidu koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles