Mäkinen: noor jaapanlane võib WRC autoga startida juba hooaja alguses

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takamoto Katsuta.
Takamoto Katsuta. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Toyota meeskonna pealik Tommi Mäkinen andis teada, et Toyota noorteprogrammist üles sirgunud Takamoto Katsuta võib saada uuel hooajal võimaluse sõita tipptasemel juba oodatust varem.

Toyota meeskonna põhisõitjateks on uuel hooajal Ott Tänak, Kris Meeke ning Jari-Matti Latvala. Siiski plaanib Toyota meeskond mõnel rallil panna välja ka neljanda võistlusmasina, millega jaapanlane end proovile panna saaks.

Mäkinen kinnitas, et uuel aastal on Katsuta peamine eesmärk esineda hästi WRC2 sarjas, kuid samas antakse talle võimalus end proovile panna ka kõige kõrgemal tasemel. Stabiilsed esitused kogu hooaja vältel on andnud Mäkinenile julgust lasta 25-aastane jaapanlane ka WRC auto rooli.

«Järgmisel nädalal saab ta võimaluse WRC autot testida. Analüüsime tema sõitu ja siis teeme lõpliku otsuse, kas lubame teda WRC autoga ka MM-rallil starti. Kui kõik läheb nagu plaanitud, osaleb ta uuel hooajal mitmel etapil WRC autoga,» rääkis Mäkinen Soome väljaandele Rallit.

«Eelmisel talvel tuli ta Rootsi MM-etapil WRC2 klassi võitjaks. Meie mõte on võimaluste korral ta juba seal tipptasemel proovile panna. Teiseks etapiks, kus ta tõenäoliselt oma võimaluse saab on Soome. Ta on Soomes nüüdseks palju sõitnud ja selliste teedega harjunud,» lausus Mäkinen.

Selle plaani kohaselt saab Katsuta WRC autoga starti juba hooaja teisel etapil veebruaris. Sel hooajal startis jaapanlane kuuel MM-etapil. Parima tulemusena lõpetas ta Rootis WRC2 klassi võitjana, teistel etappidel Katsutal poodiumile asja ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles