Hamilton: Alonso karjääri rikkus tema arvamus, et ta on endiselt kõige tahetuim sõitja maailmas

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton ja Fernando Alonso (paremal)
Lewis Hamilton ja Fernando Alonso (paremal) Foto: CLIVE MASON / AFP

Viiekordne maailmameister Lewis Hamilton arvab, et Fernando Alonso karjääri suurim viga oli see, et hispaanlane Ferrarist lahkudes uskus, et kontrollib endiselt sõitjateturgu.

Hamilton ja Alonso pidasid 2007. aastal maha põneva duelli MM-tiitli nimel aastal 2007, kui nad McLarenis meeskonnakaaslased olid. Mõlemad jäid lõpuks tiitlist ilma, kui Ferrari piloot Kimi Räikkönen selle napilt nende nina eest endale võitis.

Alonso ei suutnud pärast 2005 ja 2006 aastal võidetud MM-tiitleid uuesti tiitlit võita, aga Hamilton tuli värskelt viiekordseks maailmameistriks. Hamiltoni arvates sai otsustavaks Alonso enda arvamus aastal 2014, kui ta Ferrarist lahkudes uskus, et on endiselt kõige kuumem nimi sõitjateturul.

Ferrari sõlmis lepingu Sebastian Vetteliga ning Alonso lõpetas lõpuks hoopis taas McLarenis, kuna tema lootused ühineda Red Bulli või Mercedesega purunesid. «Ma ei valeta kui ütlen, et ta läks kehvemasse vormelisse. Tean, et ta oleks õigete otsuste puhul võinud veel MM-tiitleid võita,» rääkis Hamilton Autospordile.

«Ma ei ütle, et tal polnud valikuid. Ma arvan, et ta oleks saanud peaaegu igasse meeskonda sõitma, sest ta oli tõesti üks kiiremaid sõitjaid. Lihtsalt tema otsused olid valed – ta uskus, et on endiselt kõige tahetum piloot maailmas,» rääkis Hamilton.

«Nii kui Alonso otsustas Ferrarist lahkuda, liitus Vettel tema kohale ja Alonso arvas kohe, et tal on koht Red Bullis olemas. Aga nad otsustasid Alonsot mitte valida ja Mercedeses olid kohad täis. Siis ta mõistis, et on teinud vea,» rääkis Hamilton.

«Vaatamata kõigele on mul tema vastu suur austus. Ta on suurepärane sõitja ning üks parimaid, keda meie sport näinud on. Ootan huviga, kuidas ta teistes sarjades peale F1 hakkama saab,» lõpetas Hamilton positiivselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles