Selgusid 2018 aasta parimad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavlos Kontides
Pavlos Kontides Foto: Sailing Energy / World Sailing

Hollandlanna Carolijn Brouwer / prantslanna Marie Riou ja Küprose purjetaja Pavlos Kontides krooniti Floridas Sarasotas toimunud 2018. aasta Maailma Purjetamise Auhinnagalal selle aasta parimateks purjetajateks. Kokku tunnustati purjetamismaailma silmapaistvamaid tegijaid 8 auhinnaga.

Carolijn Brouwer ja Marie Riou pälvisid aasta naispurjetaja tunnustuse nii senise silmapaistva sportlaskarjääri kui selleaastase Volvo Ocean Race'i võitnud Dongfeng Race Team paatkonda kuulumise eest. Mitte kunagi varem ei ole Volvo Ocean Race võidutiimis olnud naissportlaseid. 

Carolin Brouwer: "Võimalus seista siin ja öelda, et mina ja Marie oleme läbi aegade esimesed naised, kes on võitnud Volvo Ocean Race'i, see on erakordne tunne. Nüüd oleme me igaveseks kirjutatud ajalukku."

Aasta meespurjetaja Pavlos Kontides on alates 2012. aasta Londoni olümpiamängudest, kus ta võitis oma kodumaale Küprosele läbi aegade esimese olümpiamedali, stabiilset Laser klassi maailma paremiku hulgas. 2017. aastal krooniti Kontides Horvaatis Splitis toimunud MMil esmakordselt maailmameistriks. Tänavu Taanis Aarhusis peetud MMil riputati kuldne maailmameistri medal tema kaela teist korda.

"Purjetamises liigub selle auhinnaga seoses palju legende ja lugusid. Alates 14. eluaastast olen ma sellest tunnustusest unistanud. See tundus nii kauge ja tegelikult ka võimatuna, aga siin ma nüüd täna olen. Võimatu on siiski võimalik. Kõik, mis meie teel takistuseks on, on kinni vaid meie oma peas. Unistage suurelt ja viige oma unistused ellu, " julgustas oma auhinnakõnes Kontides.

Beppe Croce karika sai sel aastal Bryan Willis (GBR) 
Presidendi auhinna aasta purjetamise arendajale 2018 pälvis Massimo Dighe (ITA)
E-purjetamise maailmameistri karikas 2018 kuulub tiimile L1 (FRA)
Aasta purjetamistiim 2018 on Dongfeng Race Team
Aasta jaht 2018 on Ran VII - Fast 40
Aasta jätkusuutlikkuse auhind 2018 läks Corpus Christi Jahtklubile

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles