Euroopa suurklubid plaanivad uue jalgpalliliiga loomist

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Real.
Madridi Real. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Eile avaldas Football Leaks järjekordse raporti, millest selgub, et Euroopa jalgpalli suurklubid plaanivad 2021. aastast luua Superliiga, mis lükkaks troonilt praeguse klubijalgpalli kuninga Meistrite liiga.

Superliiga loomise läbirääkimistes on ühe laua taga istunud sellised klubid nagu Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Madridi Real, Barcelona, Juventus, AC Milan, PSG ning Müncheni Bayern.

Lisaks nimetatud klubidele soovitakse liigas näha veel Dortmundi Borussiat, Marseille’d, Milano Interit ja AS Romat. Küll aga peaksid eelnevalt nimetatud 11 klubi end liiga asutajateks ning idee järgi oleks neile koht Superliigas garanteeritud 20 aastaks.

Superliiga kontseptsiooni järgi oleks klubidele seal mängimine tulus, sest ühe hooaja eest teenitakse üle 500 miljoni euro. Näiteks Meistrite liiga võit tähendab praegu klubile 80 miljoni euro suurust sissetulekut.

Plaani järgi mängiksid kõik liigas osalevad klubid omavahel kaks korda läbi ning alustaksid seejärel väljalangemismängudega. Lisaks soovitakse Superliigale luua tütarliiga, milles osalevatel klubidel oleks võimalik tõusta Superliigasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles