Postimees TV: Djokovic rikkus trilleris Federeri lootuse 100. turniirivõidust

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic ja Roger Federer.
Novak Djokovic ja Roger Federer. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Scanpix

Roger Federer (ATP 3.) võitis alles möödunud nädalal Baseli turniiri, mis oli talle karjääri 99. esikoht. Šveitslane lootis kolmekohalise võitudearvuni jõuda juba sel nädalavahetusel Pariisi Mastersil, kuid ületamatuks takistuseks osutus uuel nädalal Rafael Nadalilt maailma esireketi tiitli üle võttev Novak Djokovic.

Kahe elava legendi kohtumine oli meeste nimekuse vääriline. Djokovici võidunumbrid olid lõpuks 7:6 (8:6), 5:7, 7:6 (7:3). Tegu oli serblase jaoks juba 23. järjestikkuse võiduga. Federerile pole Djokovic kaotanud juba kolm aastat – 2015. aasta aastalõputurniirist saati.

Djokovic sai matši peale kirja 31 äralööki ja 32 lihtviga. Rivaali numbrid olid mõlemas mõõdus kõvasti suuremad: 54 äralööki, 52 lihtviga.

Kuigi Federer suutis Djokovici vastu päästa kõik vastasel tekkinud 12 murdevõimalust, tuli tal kokkuvõttes siiski uue-vana ATP esinumbri paremust tunnistada. Tegu oli kahe mehe 47. omavahelise kohtumisega ja 25. võiduga serblasele.

Homses finaalis kohtub Djokovic nüüd venelase Karen Hatšanoviga (ATP. 18).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles