Kilp pakkus suusatamise põnevamaks muutmiseks oma lahenduse

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kilp
Marko Kilp Foto: Tairo Lutter

Koos Rahvusvahelise Suusaliiduga (FIS) mõtlevad ka sportlased, kuidas muuta endale südamelähedast ala publikule põnevamaks. Eesti parim suusataja Marko Kilp pakub ühe lahendusena välja mäefinišid.

«Oleme sõpradega mõelnud, mis tooks vaatajaid spordialale juurde. Üks idee on mäefinišid. Näiteks iga ring võetakse Tehvandi tõusu kiireim läbimise aeg ja lüüakse need kolme ringi peale kokku,» sõnas Kilp.

Kui Skandinaavias toimuvatel võistlustel on rajaäärne melu jätkuvalt suur, siis Kesk-Euroopas või Itaalias seda Kilbi sõnul enam väga pole. «Melu on see, mis lööb adrenaliini üles. Tänu sellele tuleb suusarajal elavnemine. Midagi tuleb muuta, sest publikuhuvi pole enam see, mis kunagi,» tõdes Kilp.

Murdmaasuusatamise tulevikku puudutavatesse küsimustesse kaasatakse Kilbi sõnul ka sportlasi. «FIS saadab küsimustikke, kuidas muuta ala sportlase jaoks sõbralikumaks ja kuidas kasvatada ala kandepinda. Kui vaadata järgmise hooaja MK-kava, siis seal on päris palju asju, mida on sportlastelt kuulda võetud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles