Tipphetked: Drummondi vägevast mängust jäi Pistonsile Hornetsi tandemi alistamiseks väheks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalliliigas NBA pidi Detroit Pistons kodusaalis 103:113 alla vanduma Charlotte Hornetsile. Võitjatele tõid nii vanameister Tony Parker kui ka Kemba Walker 24 punkti, lisaks jagas Walker kaaslastele kaheksa korvisöötu. Pistonsit ei päästnud ka Andre Drummondi 23 punkti ja 22 lauapalli. Reggie Bullocki arvele kanti samuti 23 punkti ning Reggie Jackson lisas 19 punkti. Hornets jätkab seitsme võidu ja kuue kaotusega, Pistonsil on nii võite kui ka kaotusi kuus.

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Mängu eel:

Seekord sõidab Mootorite Linna peremeestele Detroit Pistonsile külla Michael Jordani Charlotte Hornets. Mõlemad kõlguvad juba aastaid korvpalliliiga play-off’ide ja mustava põrgu vahel, haarates alumiste kohtade järele hammastega, kulmudega, silmamunadega, kõigega, mis liigub. Ometi aimub ses ühtlases nivoos pigem stagnatsiooni ja habrast noateral balansseerimist kui kindlust ja jõudu.

Läbi aastate on Hornets teinud küll kõrgeid draftivalikuid, ent koju toonud nendega tühja tuult. 2011. aasta 7. ja 9. valikutega raisati kõrgem kahest Bismack Biyombole, jättes võtmata Klay Thompsoni (11.), Kawhi Leonardi (15.) või Jimmy Butleri (30.). Teise valikuga õnnestus noppida Kemba Walker, tänane staarmängujuht, kes särab aga siiani üksildase tähena Hornetsi halbade valikute jadas.

2012. aastal teist valikupositsiooni hoides eelistati tänast vahetusmeest Kidd-Gilchristi muuhulgas Bradley Bealile, Damian Lillardile, Andre Drummondile, 2013. aga rõõmustati 4. valiku ja Cody Zelleri üle, jättes enesekindlalt lauale Steven Adamsi, Antetokounmpo, Rudy Goberti ja Dennis Schröderi nimed. 2017. langes liisk lõpuks korraliku mängumehe kasuks – Malik Monk tõusis kohe kollanoka-hooajal paremuselt teiseks punktikütiks. Temale ja Spursist hangitud veteranile Tony Parkerile loodavad herilased Kemba Walkeri kõrval kõvasti – ja seni on ebatõenäoline tandem suutnud usaldust õigustada.

Ka Pistons on maadelnud halbade valikutega. Erinevalt konkurendist otsustasid mootorimehed aga mutrid kohe koomale keerata: peatreener Van Gundy kruviti pesast välja nagu katkine pirn, asemele Torontost üllatava hundipassi teeninud loots Dwayne Casey. Suvise suurtehinguna meelitati Clippersist Blake Griffin. Kuna Drummond on sirgunud korvi all tõeliseks luupainajaks, siis eesliinis Pistonsil probleeme pole. Mida ei saa aga öelda tagaliini kohta.

Hetkel asutakse sama kaotuste arvu juures idakonverentsi tabeli keskel ja mida edasi, seda põhimõttelisemaks peaks vastasseis arenema: konkureeritakse konverentsi viimastele play-off’i kohtadele – ja mõlemad ei pruugi telefonitraadi külge mahtuda. Kes kukub ja kes ripub edasi?

Eelvaate autor: Andri Kiige

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles