Räikkönen: Vormel 1 sarjas toimuvad lollused saaks reeglimuutusega ära hoida

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen Foto: James Moy / James Moy Photography/PA Images

Vormel 1 sarjas pikki aastaid sõitnud Kimi Räikkönen pole rahul hetkel kehtivate karistuste ja reeglitega ning arvab, et muutustega annaks ära hoida ka praegu juhtuvad lollused.

«Karistused on pigem väga juhuslikud. Seda ei saa küll öelda, et need väga karmid oleksid. Kui need oleksid nii karmid, siis ei oleks kohtunikel vaja pidevalt erinevate probleemidega tegeleda,» vahendab Autosport Räikköneni mõtteid.

«Kui reeglid oleksid karmimad, et lõpetada praegused lollused mis juhtuvad, siis ei oleks vaja kasutada ka neid pisikesi karistusi, mida hetkel jagatakse iga pisemagi asja pärast. Vahel on tõesti põhjust kedagi karistada, aga vahel jagatakse neid väga juhuslikult,» rääkis Räikkönen.

«Kui olla väga sirgjooneline ning kindel põhiliste reeglitega, siis kogu võidusõit muutuks. Keegi ei julgeks riskida mõne lolluse tegemisega. Lisaks muudaks see karistamise palju ühtlasemaks. Antud hetkel sa võid ühel etapil millegi eest karistada saada ja järgmisel etapil sama olukorra puhul ei juhtu midagi,» seletas soomlane oma mõtteid.

«Kui kogu reeglistik oleks tehtud karmimalt ja loogilisemalt, näeks minu arvates kogu võidusõit ilusam välja ja ka meil endil oleks võimalik sõitu rohkem nautida,» arvas Räikkönen lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles