Mourinho meistriklass: United pööras võimalusi raisanud Juventuse vastu kaotusseisu võiduks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Mata (paremal) tõi iluväravaga Unitedi mängu tagasi.
Juan Mata (paremal) tõi iluväravaga Unitedi mängu tagasi. Foto: MARCO BERTORELLO / AFP / Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas neljandas voorus valmistas suurüllatuse Manchester United, alistades 0:1 kaotusseisust võõrsil 2:1 Torino Juventuse. Vägeva saavutusega sai hakkama ka Hoffenheim, kes jõudis 0:2 kaotusseisust kümnekesi mängides Lyoni vastu 2:2 viigini. Suure võidu said kirja nii Madridi Real kui ka Manchester City.

Torinos möödus mäng kuni avaväravani Juventuse kontrolli all, avapoolajal tabati kaks korda posti ja teise poolaja alguses keerutas Paolo Dybala palli latti. Kui Cristiano Ronaldo saatis 65. minutil ühe puutega efektselt väravasse Leonardo Bonucci pika söödu ja lõpetas sellega isikliku 453 minutit kestnud mõõna Meistrite liigas, tundus, et mäng läheb loogilist rada, kuid Jose Mourinho vahetused tõid kohtumisse pöörde.

Marouane Fellaini tekitas Juventuse karistusalas segadust, ühest sellisest olukorrast teenis United 86. minutil karistuslöögi ja samuti alles äsja platsile tulnud Juan Mata keerutas palli väravasse. 90. minutil oli Unitedil karistuslöök kasutada vasakult äärelt ja Ashley Youngi antud tsenderdus maandus kaitsjate põrkest teist korda võrgus. Kolm punkti kergitasid Unitedi tabelis teiseks, ent kuna ka Valencia sai võidu kirja, pole edasipääsu osas selles grupis veel miski selge.

F-grupis tegi imet Hoffenheim. Poolajapausile mindi 0:2 kaotusseisus ja kohe teise poolaja alguses sai Nuhu Kasim punase kaardi. Ent kümnekesi mängides jõuti ikkagi 2:2 viigini, mis jätab sakslaste edasipääsulootused veel ellu; viigivärava lõi seejuures teisel lisaminutil kaitsja Pavel Kaderabek.

E-grupis päästis Amsterdami Ajax võõrsilt 1:1 viigi Benfica vastu ja on koos Ateena AEKst pingevabalt jagu saanud Müncheni Bayerniga edasipääsus kinni. Seejuures oli Benfical viiendal lisaminutil suurepärane šanss lüüa võiduvärav, kuid Ajaxi postide vahel seisnud Andre Onana hiilgas imelise jalatõrjega ja kohe kõlas ka kohtuniku lõpuvile. Onana heastas sellega jämeda eksimuse, millest sündis avapoolajal Benfica avavärav.

Õhtu suurimad võidud said kaks suurklubi. Manchester City tümitas Donetski Šahtari koguni 6:0, kübaratriki sai kirja kaks penaltit realiseerinud Gabriel Jesus. Madridi Real lõi juba avapoolajal Plzeni Viktoriale neli väravat ja lisas pärast pausi veel ühe, 5:0 võidus oli suurim roll kaks väravat ise löönud ja veel ühele söödu andnud Karim Benzemal. Ühtlasi sai prantslasest läbi aegade seitsmes mees, kes löönud Reali särgis vähemalt 200 väravat.

E-grupp

  • Müncheni Bayern - Ateena AEK 2:0 (31. pen, 71. Lewandowski)
  • Lissaboni Benfica - Amsterdami Ajax 1:1 (29. Jonas - 61. Tadic)

Tabeliseis: Bayern 10, Ajax 8, Benfica 4, AEK 0

F-grupp

  • Lyon - Hoffenheim 2:2 (19. Fekir, 28. Ndombele - 65. Kramaric, 90.+2. Kaderabek)
  • Manchester City - Šahtar 6:0 (13. D. Silva, 24. pen, 72. pen, 90.+2. Jesus, 49. Sterling, 84. Mahrez)

Tabeliseis: Man City 9, Lyon 6, Hoffenheim 3, Šahtar 2

G-grupp

  • Moskva CSKA - AS Roma 1:2 (50. Sigurdsson - 4. Manolas, 59. Pellegrini)
  • Plzeni Viktoria - Madridi Real 0:5 (21., 37. Benzema, 23. Casemiro, 40. Bale, 67. Kroos)

Tabeliseis: Roma 9, Real 9, CSKA 4, Plzen 1

H-grupp

  • Valencia - Young Boys 3:1 (14., 42. Mina, 56. Soler - 37. Assale)
  • Juventus - Manchester United 1:2 (65. Ronaldo - 86. Mata, 90. ov Bonucci)

Tabeliseis: Juventus 9, Man United 7, Valencia 5, Young Boys 1 

Enne mänge:

Kahe nädala eest alistas Juventus H-grupis Unitedi Old Traffordil 1:0, ainsa värava lõi toona paolo Dybala. Juventus on kolmest mängust saadud kolme võiduga grupi kindel liider, United peab edasipääsuheitlust tõenäoliselt Valenciaga.

E-gruppi juhib veidi üllatuslikult Amsterdami Ajax, kes võib Benfica alistamise korral kaks vooru enne alagrupiturniiri lõppu edasipääsugi kindlustada. Koduliigas hädas olev Müncheni Bayern võõrustab AEKd ega tohi endale samuti libastumisi lubada, Benfical on juba praegu selg vastu seina.

F-grupis kaotas Manchester City avavoorus üllatuslikult Lyonile, kuid on pärast seda noppinud kaks võitu ja hoiab liidrikohta. Kui täna alistatakse kodus Donetsk ja Lyon saab samal ajal jagu Hoffenheimist, on City taganud edasipääsu. Seni võiduta sakslastel ja ukrainlastel on samas vaja tabelisse kirjutada esimesed kolm punkti, muidu jäävad kohamängud neile ilmselt unistuseks.

G-grupis on äsja peatreenerit vahetanud Madridi Real ühe korra juba libastunud ja teist eksimust endale enam lubada ei või. Eelmises voorus pusiti kodus Plzeni meeskonnaga pikalt ja see annab aimu, et Tšehhis ei oota Reali kerge mäng. Kevadina poolfinalist Roma vajab Moskvast aga vähemalt punkti, et oma lootusi elus hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles