Läbimurre suurte sekka: Otepääl toimub laskesuusatamise MK-etapp!

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauri Kõiv
Kauri Kõiv Foto: Tairo Lutter / Postimees

Rahvusvahelise laskesuusaliidu (IBU) värskes pressiteates on eestlastele rõõmustav uudis – alates 2022. aasta märtsist peetakse Otepääl maailmakarika etapp.

«Võistluskalendrite koostamisel peame alati silmas tasakaalu parimate võistluspaikade ning ökonoomseima reisiteekonna vahel. Seega lisanduvad kalendrisse vaid kaks uut võistluspaika – Otepää ja Minsk,» sõnas IBU spordidirektor Felix Bitterling IBU kodulehel.

Kokku peetakse hooajal 2021/22 üheksa MK-etappi. Otepää osavõistlus toimub 7.-13. märtsini pärast Pekingi olümpiamänge. Otepää MK-etapp on kalendri eelviimane osavõistlus. 

Otepää laskesuusavõistluste korraldaja Aivar Nigoli sõnul saavutati lõpuks pikaaegne eesmärk. «Sellel teel on palju kordaminekuid, alates esimesest suurvõistlusest Otepääl 2007. aastal kuni sellel aastal toimunud juunioride MMini välja. Kõik varasemalt korraldatud võistlused on ettevalmistused selleks, et MK meieni jõuaks,» ütles Nigol.

«Mul on äärmiselt hea meel, et meil on Eesti A-litsentsiga keskus, mis annab suurepärase võimaluse nii treenimiseks kui võistluste korraldamiseks,» jätkas ta.

Lisaks Otepää MK-etapile toimub 2021. aasta jaanuaris Haanjas ka IBU Junior CUPi osavõistlus. Eelmisel hooajal võõrustas Otepää laskesuusatamise juunioride maailmameistrivõistlusi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles