Fänne õrritanud Mourinho: minu perekonda solvati, tegin ühe väikese asja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi peatreener Jose Mourinho küsib Torino fännidelt: kes on kõige kõvem mees?
Manchester Unitedi peatreener Jose Mourinho küsib Torino fännidelt: kes on kõige kõvem mees? Foto: John Walton / EMPICS Sport / Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas 0:1 kaotusseisu 2:1 võiduks pööramisega Torino Juventust šokeerinud Manchester Unitedi peatreener Jose Mourinho sammus pärast lõpuvilet murule ja tõstis käe kõrva äärde, otsekui küsides Juventuse fännidelt: kas vilistate mulle ka nüüd? Ehkki portugallane sattus seepeale sõnavahetusse Juventuse kaitsja Leonardo Bonucciga, rahunes olukord kiirelt ning mängujärgses intervjuus jagus Mourinhol kiidusõnu ka vastastele.

«Oli väga hea mäng, tipptasemel. Pärast Juventuse väravat kulus meil ärkamiseks umbes viis minutit, aga mehed olid lõpuni mehe eest väljas,» rääkis Mourinho BT Sportsile. «Ilusal Itaalia päeval tegin ühe väikese asja. Tean, et miljonid on võidu üle õnnelikud. Kuid austan Juventust ja nende mänguklassi. Oma poiste üle olen väga uhke, nad andsid endast kõik. Vajasime teadmist, et me pole Juventusest kehvemad.»

Sky Italiale antud usutluses lisas ta, et Juventuse fännid karjusid talle 90 minutit solvanguid. «Tulin siia vaid oma tööd tegema, ei midagi enamat. Mina ei solvanud kedagi, tegin kõigest žesti, et tahan nende häält kõvemini kuulda. Küllap ma poleks pidanud nii käituma ja kainelt mõeldes ilmselt polekski seda teinud, aga kui solvatakse minu perekonda, minu Interi-perekonda, siis ma reageerin. Tean, et paljud interistad on täna õhtul väga-väga rõõmsad...»

Portugallane jätkas kiitusega vastaste aadressil. «Ronaldo värav oli imeilus ja sellele kauni söödu andnud mees (Bonucci - toim) on ju keskkaitsja! Nad on fantastiline meeskond. Nüüd ootab meid üksainus finaal, kodus Young Boysiga. Kui mu matemaatika paika peab, oleme võidu korral edasi (eeldusel, et Valencia ei alista Juventust - toim), nii et annan siinkohal ohjad üle Old Traffordi rahvale. Loodetavasti jõuame seekord vähemalt mängu alguseks kohale!» viskas Mourinho nalja Unitedi viimase aja probleemide üle - nimelt on meeskond mängule sõites korduvalt ummikutesse takerdunud.

Leonardo Bonuccile (paremal) Mourinho käitumine ei meeldinud.
Leonardo Bonuccile (paremal) Mourinho käitumine ei meeldinud. Foto: John Walton / EMPICS Sport / Scanpix

Viigivärava löönud Juan Mata nimetas samuti Juventust tippmeeskonnaks. «Aga sõidame tagasi Manchesteri kolme punktiga. See on jalgpall! Avapoolaeg oli üsna tasavägine, aga teisel lõi Ronaldo fantastilise värava. Neil oli võimalusi mängule punkt panna, aga nad ei teinud seda ja me pöörasime kaotuse võiduks. See on edasipääsu osas väga suur samm. Löön praegu karistuslööke enesekindlalt, sest harjutan neid palju ja lisaks olen meie väravavahtidelt kõvasti näpunäiteid saanud,» kirjeldas ta viigivärava sündi.

Ronaldo: United ei teinud midagi, et võitu väärida

«Meistrite liiga on eriline sari, sest võid juhtida, aga ei tohi kordagi valvsust kaotada. Kontrollisime mängu 90 minutit, oleksime pidanud kolm-neli korda asja ära lõpetama, aga lasime end lõdvaks ja saime karistada,» arvas Ronaldo intervjuus Sky Sport Italilale. «United ei teinud võidu väärimiseks midagi. Siin ei saa isegi õnnest rääkida, sest õnn tuleb välja teenida. Meie aga kinkisime neile kõik ise. Nüüd peame pea püsti hoidma, sest mängisime ju tegelikult hästi ja oleme endiselt alagrupi liidrid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles