Kassai valesti määratud penalti võib tuua VARi Meistrite liigasse juba sel hooajal

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Kassai on määranud penalti Manchester City kasuks. Hiljem selgus, et City ründaja Raheem Sterling kukkus selles olukorras ise. See otsus võib saada VARi toomisel Meistrite liigasse määravaks.
Viktor Kassai on määranud penalti Manchester City kasuks. Hiljem selgus, et City ründaja Raheem Sterling kukkus selles olukorras ise. See otsus võib saada VARi toomisel Meistrite liigasse määravaks. Foto: Peter Powell / EPA

Meistrite liigasse võivad videokohtunikud (VAR) ilmuda juba sellel hooajal otsustavates mängudes.

Pärast VARi edukat ja igati õigustatud debüüti jalgpalli MMil kinnitas Uefa, et ka nemad plaanivad VARi kasutusele võtta. Septembris anti teada, et alates järgmisest aastast tuleb VAR kasutusele ka Meistrite liigas.

Viimastel nädalatel on aga Uefa hakanud arutama võimalust tuua VAR sarja sisse juba käimasoleval hooajal. Jalgpallisõbrad on VARi positiivselt vastu võtnud ja samuti ka mängijad ise. See on pannud Uefa olukorda, kus algset plaani on hakatud muutma.

Meistrite liiga viimases voorus juhtus intsident, kus Manchester City ja Donetski Shakhtari mängus määrati City kasuks penalti. Kordustes oli aga näha, et City ründaja Raheem Sterling kukkus karistusalas ise, kui koperdas murumätta taha. Selline intsident on pannud Uefa'd üha enam kaaluma varianti tuua VAR kasutusele juba sel hooajal.

Väidetavalt teevad Uefa töötajad nüüd kiireid ettevalmistusi, et pärast alagrupiturniiri lõppu saaks otsustavates mängudes VARi kasutusele võtta. BBC andmetel peaks otsus tulema detsembris, kui toimub järjekordne Uefa komitee istung.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles