Luka Doncici fenomen

Andri Kiige
, spordikommentaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DALLAS, TEXAS - NOVEMBER 02: Luka Doncic #77 of the Dallas Mavericks at American Airlines Center on November 02, 2018 in Dallas, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ronald Martinez/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
DALLAS, TEXAS - NOVEMBER 02: Luka Doncic #77 of the Dallas Mavericks at American Airlines Center on November 02, 2018 in Dallas, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ronald Martinez/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == Foto: RONALD MARTINEZ

Kes ei teaks Luka Doncicit? 19-aastast ja kahemeetrist Sloveenia mängujuhti-imelast, kes Euroopa profikorvpallis on võitnud tänaseks kõik, mida võita andis, lisaks aitas oma rahvuskoondisegi Euroopa meistritiitlini?

Aga võib-olla leidub veel nüüdki uskmatuid, kelle silmis Doncici nime peale ei sütti isegi tuhmi tulukest, mistõttu pole korvpallimisjonäridel pääsu – Euroopa korvpallieepose suurimale sangarile tuleb pisut pasunat puhuda ja ülistust laulda.

Euroopa kossusõprade süda tuksub omaenese rahvuskangelaste kõrval nüüd paratamatult ka Lukale. Käesolevast hooajast etendab Doncic Euroopa imet lõpuks maailma korvpalliteatri esilavadel. Aga miks just Luka ja mitte, ütleme, Porzingis või Nikola Jokic?

Tõenäoliselt on üks Doncici-lembuse eeldusi eurooplase alateadlik enesevastandus Ühendriikidele ja jälgiks sundtoidetud American Dreamile. Oleme ju kuulnud: «Greatest country in the world!» («Me oleme maailma parimad!») «No, you are not!» («Ei ole te midagi!») hüüataks mõnigi konkurentsialdis Juuru või Mikitamäe talupoeg selle peale. «Küllap teame meiegi enda väärtust.» Missugune eestlane arvaks Laulasmaa liivas roomava põdrasambla või jaaniöö koidukuma Pühajärve kohal kehvemaks kui mis tahes muu, mida planeedil leidub?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles