Neuville: startisime ka eelmisel aastal Austraalias teiselt kohalt ja võitsime

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Joan Cros / ZUMAPRESS.com

Järgmisel nädalal selgub Austraalias selle hooaja autoralli maailmameister. Enne viimast rallit edestab Sebastien Ogier (M-Sport) Thierry Neuville’i (Hyundai) vaid kolme ja Ott Tänakut (Toyota) 23 punktiga.

Peagi lõppev hooaeg on pakkunud meistritiitlit kolmele eelmainitud sõitjale, kuid keegi pole suutnud sellest lõplikult kinni haarata. Seda rõhutas ka Neuville enne viimast rallit. «Me leiame end uskumatult pingelisest tiitliheitlusest,» sõnas Neuville Hyundai meeskonna pressiteate vahendusel. «Kõikide sõitjate ja meeskondade hooaeg on kulgenud üles ja alla. Peame kõik mured selja taha jätma ja keskenduma suurepärasele nädalale Austraalias.»

Austraalias läheb esimesena teed puhastama Ogier, seejärel Neuville ja Tänak. Hyundai esisõitjale pole Austraalias teiselt kohalt alustamine võõras ülesanne. «Me startisime ka eelmisel aastal Austraalias teiselt kohalt ja võitsime. Sihime seda tulemust ka sellel aastal. See oleks parim viis võita meistritiitel.»

Eelmisel hooajal saavutas Neuville järel Austraalias teise koha Tänak Fordiga. Kolmanda jõudis poodiumile Hayden Paddon Hyundaiga ning varem juba meistritiitli kindlustanud Ogier lõpetas Fordiga neljandal kohal. Punktikatse esiviisik: Ogier, Tänak, Esapekka Lappi, Andreas Mikkelsen, Kris Meeke.

2018. aasta Austraalia ralli algab Eesti aja järgi eeloleval neljapäeval. Sõitjate punktiseis enne hooaja lõppvaatust: Ogier 204, Neuville 201, Tänak 181. Meeskondade punktiseis: Toyota 331, Hyundai 319, M-Sport 306.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles