Vihmalembeline Verstappen: märg rada võiks mängida meie kasuks

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen
Max Verstappen Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Red Bulli vormel 1 meeskonna sõitja Max Verstappen saavutas Brasiilia GP kvalifikatsioonis viienda koha ehk alustab võidusõitu kolmandast stardirivist. Kuid selleks, et jõuda poodiumile, peab hollandlast aitama ilmataat.

«Tundub, et ilm muutub soojemaks ja seega kannatavad tagumised rehvid rohkem, aga peaksime olema heas olukorras,» sõnas Verstappen pärast laupäevast kvalifikatsiooni. «Brasiilias on alati kuivades oludes keeruline sõita, aga kui vihma hakkab sadama, siis ma arvan, see võiks meie kasuks mängida,» lisas 21-aastane võidusõitja.

Verstappen on varem korduvalt tõestanud, et suudab märjal rajal kiiresti sõita ja konkurente edestada. Kahe aasta tagust Brasiilia GPd alustas hollandlane 14. positsioonilt, kuid andis keerulistes ilmastikuoludes gaasipedaalile valu ja lõpetas Lewis Hamiltoni ja Nico Rosbergi järel poodiumi madalaimal astmel. 

Brasiilia GP võidusõit algab Eesti aja järgi pühapäeval kell 19.10. Esirea moodustavad Hamilton ja Sebastian Vettel ning teise Valtteri Botta ja Kimi Räikkönen. Verstappeni kõrvalt saab lähte Marcus Ericsson. Verstappeni meeskonnakaaslane Daniel Ricciardo saavutas kvalifikatsioonis kuuenda koha, kuid stardib karistuse tõttu teise kümne algusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles