Lõbus meenutus aastast 2006: kui Gerd Kanter püksid ära võttis, siis tuli ka tulemus

Toimetas Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter 2006. aasta Euroopa meistrivõistlustel.
Gerd Kanter 2006. aasta Euroopa meistrivõistlustel. Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter ja tema isa Jaan külastasid isadepäeva puhul Vikerraadio saadet «Käbi ei kuku…», kus rääkisid muuhulgas põnevatest seikadest.

Jaanile meenus 2006. aasta Göteborgis peetud Euroopa meistrivõistlusted, kuidas ajakirjandusse jõudis info, et Gerd teeb kvalifikatsioonikatsed pikkade pükstega.  «Mina ei tea, kuidas see info Eestis levis. See oli päris suurte pealkirjadega ajakirjanduses. Kui Gerd püksid ära võttis, siis tuli tulemus ka. Kas mäletad ise seda?» küsis Jaan pojalt.

Gerd vastas: «Ma mäletan küll seda. Sama asi oli ka finaalvõistlusel ja kuna ilm oli sombune, siis ma pikki pükse ära ei võtnud. Jah, ma saan aru isa põhimõtetest, et pükste ära võtmine on üks märk, et olen sajaprotsendiliselt valmis ja lähen tõesti tulemust tegema. Tema väljendas väga selgelt seda, et kui soojenduspüksid on jalas, siis asja ikka päris tõsiselt ei võta.»

Gerd Kanter 2006. aasta Euroopa meistrivõistlustel soojenduspükstega.
Gerd Kanter 2006. aasta Euroopa meistrivõistlustel soojenduspükstega. Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Kanter heitis kvalifikatsioonivõistluse kolmandal katsel 66.71 meetrit ja jõudis parima tulemusega lõppvõistlusele, kus tuli tunnistada igipõlise rivaali Virgilijus Alekna paremust. Kanter heitis lõppvõistlusel 68.03 ja Alekna 68.67 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles