Blogi: tobe kokkupõrge Oconiga röövis Verstappenilt võidu, Hamilton triumfeeris

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappeni ja Esteban Oconi kokkupõrge Brasiilia GP-l.
Max Verstappeni ja Esteban Oconi kokkupõrge Brasiilia GP-l. Foto: F1 / Twitter

Vormel 1 sarjas on maailmameister küll juba selgunud, ent Brasiilias peetud eelviimane etapp kujunes äärmiselt haaravaks võidusõiduks. Pikima kõrre tõmbas siiski taas värske tšempion Lewis Hamilton, kes edestas Max Verstappenit lõpujoonel vaid mõne sekundiga. Verstappen kaotas seejuures esikoha 25 ringi enne lõppu, kui ringiga maha jäänud Esteban Ocon tema autot rammis. Spinni teinud hollandlane asus küll mööda pääsenud Hamiltoni raevukalt jälitama, kuid maailmameister pinge all ei murdunud. Kolmanda koha sai Kimi Räikkönen, kes suutis lõpuringidel tõrjuda Daniel Ricciardo rünnakud. Viiendana lõpetas Valtteri Bottas ja kuuendana Sebastian Vettel, Mercedes krooniti ühtlasi Ferrari ees tootjate maailmameistriks.

Enne võistlust:

Vihmamärjal rajal käisid sõitjad kvalifikatsiooni kolmandas ehk otsustavas voorus käisid sõitjad rajal kaks korda ja parimaks jäi Hamiltoni rajarekord 1.07,281. «Oli see alles kvalifikatsioon – ilm mängis meile vingerpussi. Ferrarid on sellel nädalavahetusel väga kiired. Olen siin Brasiilias väga õnnelik,» olid Hamiltoni lühikommentaarid.

Hamilton edestas Ferrari esisõitjat Sebastian Vettelit vaid 0,093 ja meeskonnakaaslast Valtteri Bottast 0,160 sekundiga. Bottasega moodustab teise stardirivi Ferrari piloot Kimi Räikkönen (+0,175). Paremuselt viienda ja kuuenda aja sõitsid välja Red Bulli sõitjad Max Verstappen (+0,497) ja Daniel Ricciardo (+0,499). Meeskonnakaaslasele vaid 0,002 sekundiga alla jäänud Ricciardo kaotab turbo vahetuse eest saadud karistuse tõttu aga stardirivis viis kohta.

Eelmisel etapil Mehhikos viienda MM-tiitli kindlustanud Hamilton on senisel neljal tiitlihooajal saanud hakkama kummalise «saavutusega», nimelt pole ta pärast meistriks tulekut suutnud võita ainsatki etappi. Nüüd on tal võimalus see needus murda, ent samas on ajasõidu põhjal konkurentsis ka Ferrarid ja Red Bullid ning Bottaski, kes on kolme tippmeeskonna sõitjatest ainsana sel hooajal veel etapivõiduta.

Vettel peab samas õnnelik olema, et esimesest rivist rajale pääseb. Sakslane polnud Brasiilias rahul vormel 1 sarja kohtunikega, kes kutsusid ta teise kvalifikatsioonivooru otsustavatel hetkedel pistelisele kaalumisele. Vettel käis küll pistelisel kaalumisel, kuid ei järginud seal sajaprotsendiliselt kohtunike korraldusi.

Esiteks ei lülitanud ta kaaludele sõites õigeaegselt mootorit välja. Kaaludelt lahkudes lükkavad kohtunikud vastavalt protseduurile esmalt auto sealt maha ja siis võib mootori käivitada, kuid Vettel sõitis kaaludelt ise minema, paisates need laiali. Õnneks keegi viga ei saanud, kuid ohtliku olukorra tekitamise eest määrati sakslasele 25 000 euro suurune rahatrahv. Stardirivis tahapoole langetamisest ta siiski pääses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles