Blogi: avapoolaja edu käest andnud Kalev/Cramo naaseb Peterburist kindla kaotusega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalev/Cramo korvpalliklubi pidas viimase Ühisliiga mängu enne pikemat pausi, kohtudes võõrsil kevadise pronksiklubi Peterburi Zeniidiga. Korviderohke avapoolaja võitis Kalev 47:42, ent viimasele veerandajale mindi juba Zeniti 66:58 eduseisus. Teisel poolajal uue käigu sisse lükanud võõrustajate võidunumbrid olid lõpuks 100:87. Kalevlaste parimana tõi Branko Mirkovic 17 punkti ja andis kaheksa korvisöötu, Reggie Lynch viskas 16 nign Chavaughn Lewis ja Kristjan Kitsing 15 punkti. Zenitile tõid nii Jevgeni Voronov, Sergei Karasjov kui ka Jalen Reynolds 17 punkti. Kalevil on nüüd tabelis kolm võitu ja viis kaotust, sellega jätkatakse seitsmendal kohal. Zenit on nelja võidu ja kahe kaotusega neljandal tabelireal.

Kohtumine täispikkuses järelvaadatav:

Enne mängu:

Kalevi järjestikused võidud Krasnodari Lokomotiiv-Kubani ja Zielona Gora üle tähendavad seda, et Eesti esindusklubi on kerkinud 3 võidu ja 4 kaotusega ülitihedas tabelis seitsmendale kohale. Liidripositsiooni jagavad seitsme vooru järel täiseduga jätkavad Moskva CSKA ja Moskva oblasti Himki, Zeniit paikneb 3 võidu ja 2 kaotusega neljandal positsioonil.

Vassili Karasjov alustas oma viiendat hooaega Zeniidi peatreenerina kahe kaotusega, jäädes esmalt 64:96 alla Krasnodarile ja seejärel ka 91:93 Astanale. Viimatistes kohtumistes on meeskond noppinud aga kolm kindlat võitu Riia VEF-i (86:77), Krasnojarski Jenissei (116:81) ja Permi Parma (84:76) üle.

Zeniidi eelmise hooaja seitsmest leegionärist lahkusid kuus (kõik ameeriklased), alles jäi vaid serblane Marko Simonovic. Peterburi tänavusest seitsmest leegionärist tuntuim on maailma skaalal kahtlemata Brandon Jennings, kes saabus Venemaale pärast üheksat hooaega NBAs. Kunagise superlootuse karjääri tipphetkeks jäi hooaeg 2011-12, kui tagamängija viskas Milwaukee Bucksi ridades keskmiselt 19 punkti mängus. Zenitis on 28-aastane Jennings visanud seni keskmiselt 10 punkti mängus.

Zeniidi väärt täienduste hulka kuulub kahtlemata ka Iisraeli tagamängija Gal Mekel (30), kes on pika karjääri jooksul mänginud erinevates Euroopa tippklubides ja ka kaks hooaega NBA-s. Mullu Gran Canarias pallinud Mekel on kerkinud Zeniidis kiiresti keskseks mängijaks, seni on ta saanud kirja enim nii mänguminuteid (29), punkte (15) kui ka korvisööte (7).

Kalevi pühapäevasest vastasest rääkides ei tasu aga unustada ka peatreeneri poega Sergei Karasjovi, kes on jätkuvalt üks meeskonna liidreid. Paistab, et kõik meeskonna liikmed pole taolisest perekondlikust sidemest vaimustuses, sest pärast Zeniidi hiljutist EuroCupis saadud 75:71 võitu Belgradi Partizani üle kirjutas Jennings sotsiaalmeediasse (Instagram Story) järgmise tsitaadi: «Õppetund kogu eluks. Ära kunagi mine mängima meeskonda, kus isa juhendab poega. Mitte kunagi.» Karasjov viskas nimetatud mängus 21 ja Jennings vaid 8 punkti. Jennings kustutas postituse kohe, kui see avalikkuse ette jõudis, ja sai ka klubilt trahvi, ent meeskonna sisekliima osas näitas intsident ilmselt nii mõndagi.

Pärast Zeniidi-mängu ootab Kalevit idaliigas ees pikem paus, järgmine mäng peetakse alles pärast koondisepausi, 7. detsembril kodus Permi Parma vastu.

(Eelvaade: Kalev/Cramo kodulehekülg)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles