Video: maruvihane Verstappen läks Oconile kättpidi kallale, Hamilton nõelas vastu (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images / Scanpix

Brasiilia vormel 1 etapil ringiga maha jäänud Esteban Oconiga kokku põrganud ja esikoha seetõttu Lewis Hamiltonile kaotanud Max Verstappen oli mõistetavalt maruvihane ja ristis prantslast pärast sõidu lõppu kõikvõimalike solvangutega.

«Ma ei tea, mida öelda,» ohkas Verstappeni insener tiimiraadios. «Mina tean. Loodetavasti leian ta boksiteelt üles, sest ****** ***** ***** **** ****,» kõlas Verstappeni vastus, mille lõpp mattus pika tsenseeriva piiksu alla.

Autost välja roninuna nimetas Verstappen Oconi idioodiks ning läks kaalumise alas prantslasele kättpidi kallale, tõugates teda mitu korda. Oconi sõnul pidid lõpuks sekkuma FIA ametnikud, et kaklust ära hoida. «Muidugi ma nägin teda. Tulin värsketel rehvidel tema selja tagant välja ja püüdsin mööduda, aga ta keeras mulle peale, nagu mind polekski seal olnud,» selgitas Ocon oma nägemust kokkupõrkest.

Võitja Hamilton lausus aga, et aimas avariid ette. «See ei üllatanud mind, sest märkasin, kuidas nad võidu sõidavad. Samas ei käinud sõit koha peale. Max on seda tüüpi sõitja, kes läheb kõigiga võitlema, ja vahel maksab see kätte,» arvas britt. Ka ruumis, kus sõitjad enne pjedestaalile astumist end värskendavad, sõnas ta Verstappenile: «Igaühel on õigus ring tagasi võtta.» - «Aga mitte sel moel ja liidrilt,» vastas Verstappen.

Hiljem selgitas hollandlane tõuklemist: «Oleks ju imelik, kui ma läheksin tal kätt suruma? Mind ei huvita, mida keegi arvab. Olen võitjatüüp. Kui mind niimoodi rammitakse ja siis veel lolli juttu aetakse, ei tee see mind loomulikult rõõmsaks,» rääkis Verstappen. Kui temalt küsiti, kas ta ootab FIA poolset karistust, vastas ta mornilt: «Ei.» Ühtlasi andis hollandlane selgelt mõista, et intervjuu on lõppenud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles