Video: Tänak, Neuville ja Ogier panid end proovile suvisel bobirajal

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Ekraanitõmmis

Sel nädalavahetusel sõidetakse Austraalias WRC-hooaja viimane etapp. Enne võidukihutamist panid sõitjad end aga proovile suvisel bobikelgurajal.

MM-sarja arvestuses kolmandal kohal olev Ott Tänak lisas sotsiaalmeediasse lõbusa video, kus ta koos Thierry Neuville’iga kahebobil rennist alla tuleb, nende järel kohe MM-sarja liider Sebastien Ogier.

Tänak: matemaatiline võimalus on olemas

Tänak kaotab enne viimast etappi teiseks langenud Neuville'ile 20 punkti, ekstiimikaaslane Ogier on 23 punkti kaugusel. Parim võimalus, kuidas Tänak võib veel maailmameistriks tulla, on võit Austraalias. Sellele järgnevad kõikvõimalikud permutatsioonid. Punktikatsega koos võib Tänak seega teenida kuni 30 punkti, mis tähendab, et Ogier tohib maksimaalselt lõpetada seitsmendanaja teenida ühe lisapunkti Power Stage'ilt. Neuville võib olla parimal juhul viies, aga siis ei tohi ta viimasel katsel mingil juhul esiviisikusse mahtuda.

Teoorias võib Tänakule tiitliks piisata ka teisena lõpetamisest, kui sellega kaasnevad viis lisasilma punktikatselt. Ogier ei tohi teenida ühtegi punkti, Neuville kuni kolm. Ogier ja Tänak lõpetaks siis hooaja prantslasega samade punktide peal, ka võite oleks mõlemal neli, kuid eestlasele annaks eelise kolm teist kohta Ogier' kahe vastu.

«Kuigi kõik pole minu enda kätes, on mul jätkuvalt matemaatiline võimalus maailmameistriks tulla. Alla ma ei kavatse anda,» ütles Tänak, kes on viimastel rallidel kogenud ebaõnne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles