Paavo Nelke aitas Soome käsipallilukku teha uue sissekande

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome käsipallimeister Riihimäe Cocks ja klubi eestlasest abitreener Paavo Nelke (vasakult teine) avasid Meistrite liigas kaua oodatud võiduarve.
Soome käsipallimeister Riihimäe Cocks ja klubi eestlasest abitreener Paavo Nelke (vasakult teine) avasid Meistrite liigas kaua oodatud võiduarve. Foto: Riihimäe Cocks

Euroopa käsipalli Meistrite liiga alagrupiturniiril tänavu kuus võitluslikku mängu pidanud Soome käsipalli valitsev meistermeeskond Riihimäe Cocks ja nende Tapalt pärit abitreener Paavo Nelke avasid seitsmendal katsel tänavuse hooaja võiduarve.

Cocks alistas pühapäeval Vantaa Arenal peetud D-alagrupi kohtumises tulemusega 14:18 kaotatud esimese poolaja järel šveitslaste tiimi Thuni Wacker 31:29.

Tegemist oli läbi ajaloo esimese Soome käsipalliklubi saavutatud võiduga nii kõrgel tasemel. Seevastu pole alates 2013. aastast Meistrite liigas võistlev Wacker saanud tippsarjas nüüdseks võidurõõmu maitsta järjepanu 17 kohtumises. Kaotajana on seejuures lahkutud platsilt viimases kuues mängus.

Põhjanaabrite resultatiivseimatena viskasid ligi 900 pealtvaataja ees toimunud võidumängus Nico Rönnberg üheksa ja Teemu Tamminen kaheksa väravat. Neist Rönnberg kerkis 48 väravaga Meistrite liiga resultatiivsustabeli tippu.

"Varasematega võrreldes oli see hoopis teistsugune mäng. Mul pole kunagi enne mänge olnud unega probleeme, aga seekord ei maganud ma mängueelsel ööl mitte ainsatki tundi," lausus Cocksi abitreeneri ametit pidav Paavo Nelke, kelle ülesandeks on põhiliselt treenida väravavahte ja samuti nende tegutsemisel matši ajal silma peal hoida.

Nelke sõnul hoidis ta avapoolajal postide vahel nii leedulasest kui ka venelasest puurilukku, kelle mõlema tegutsemist saatsid praktiliselt kuni poolaja lõpuni ebaõnnestumised. "Esimese poolaja lõpus hakkas [venelane] Vitalii [Shitsko] järsku hullult viskeid ära võtma. Kuue meetri pealt tõrjus vist järjest kolm viset ja see andis meeletu enesekindluse poolajavaheajale minnes," kõneles ta.

Riietusruumist naastes ütlesid mõlemad puurilukud Nelke sõnul, et usaldavad tema valikut, keda saadab teiseks poolajaks platsile. "Panin Vitalii. Saime kohe hea enesetunde üles ja tänu hullu mängu teinud Rönnbergile, kes põrutas igalt positsioonilt ennast säästmata kogu südamest värava peale, lõpuks neljaväravalisest kaotusseisust järele ning suutsime võita," lisas Paavo Nelke ja kiitis kohtumise kestel väga hästi väljakumängijaid vahetanud peatreener Gintaras Savukynast.

Cocks on D-alagrupis nelja punktiga viiendal kohal. Grupi liidrid on võrdselt 10 punktiga poolakate Orlen Wisła Płock ja rumeenlaste Bukaresti Dinamo. Alagrupiturniiri lõpuni jääb kolm vooru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles