Andre Seppa võitis teistkordselt Keeraku memoriaali

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil maadleb Andre Seppa (sinises) trennis klubikaaslase Martin Kallavusega.
Pildil maadleb Andre Seppa (sinises) trennis klubikaaslase Martin Kallavusega. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Nädalavahetusel Annelinna spordimajas  peetud 19. Kaimu Keeraku memoriaalil selgusid ühtlasi ka Tartu käesoleva aasta judomeistrid ning Eesti parimad absoluutses kaalus.

Konkurentsi lisasid Soome,Valgevene ja Läti esindajad. Taaskord üllatas veel järgmiselgi aastal juunioride klassi kuuluva Andre Seppa DO klubist kehakaalus -73 kg. Alistanud eelringides tallinlased Oskar Pertelsoni ja Aleksander Klinkovi, kohtus ta finaalipääsu kohtumises klubikaaslase Steven Rothbergiga . Andre oli aga kindlus ise ja võitis.

Finaalivastaseks tuli talle Rothbergide judodünastia vanim esindaja Joel, kel auhinnakapis mitmed Eesti meistritiitlid, veteranide maailmameistritiitel ja ka 6 esikohta varasematelt Keerakult. Nooruse vastu ei leidnud  rohtu ka ülikogenud Joel ning riskeerides, leidis end mõned sekundid enne kohtumise lõppu Andre kontraheitest siruli tatamilt. Kolmandad kohad läksid Valgevenesse ja Soome. Raskekaalus võidutses Martin Padari  ja Juhan Mettise puudumisel Eesti juunioride meister Dmitri Lepp (Do).-100 kg sai hõbeda Indrek Hopfeldt ja pronksi Miko Silde.

Eesti meistrivõistluste absoluutses kaalus naistele tõi DO-le esikoha Julia Bezko ,alistades finaalis Võru Rei klubi esindava Ailen Atspooli.Meeste absoluudi esikoht läks Kohtla-Järvele.Võitjaks Bakuust pärit ,kuid eestlannaga abiellunud  Timur Alikhanov.Timur tuli paar nädalat tagasi  Aserbaidzaani meistriks ja on tulnud varasemalt ka Euroopa noortemeistriks.Tema tee võiduni tegid raskeks DO mehed ,hõbeda pälvinud Indrek Hopfeldt  ning pronksid saanud Miko Silde ja Dmitri Lepp.

K.Keeraku ni melisel laste judopäeval oli osalejaid 739 kuue riigi 73 klubist. Võistlused toimusid kaheksal tatamil  ja kestsid terve  pika päeva. Medaleid jagus nii korraldajatele kui ka külalistele.Tulemusi saab näha www.do.ee. Päris hea etteaste tegi A-klassi kuuluv Mattias Kuusik ,kes kaotas ainult hilisemale võitjale ,Euroopa noorte viiendale lätlasele Dzeisons Smolarsile.

Tartlastest pääses finaali kaks SK Zen judoneiut.
Esikoha Tartule tõi  Forseliuse Gümnaasiumis õppiv Ines Kütt, kes oli parim C-kl. tüdrukute -32 kg. hulgas
 J.Poska Gümnaasiumis õppiv Helina Uibo (A-kl.,-63 kg)saavutas II koha, kui pidi finaalis leppima Venemaa esindaja paremust.
 

Nüüd ootavad meie parimaid ees eeloleval nädalavahetusel  Soome lahtised noorte ja juunioride esivõistlused ning siis nädal hiljem jällegi Eesti karikavõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles