Postimees Austraalias. Ott Tänak: enam pole midagi kaotada

Merili Luuk, Coffs Harbour
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Ott Tänakul on õigus ajakirjanike küsimustest tüdineda? Loomulikult. Aga see ei tähenda, et need küsimused peaks küsimata jääma.
Kas Ott Tänakul on õigus ajakirjanike küsimustest tüdineda? Loomulikult. Aga see ei tähenda, et need küsimused peaks küsimata jääma. Foto: PAU BARRENA / AFP / Scanpix

Ott Tänak võib eeloleval pühapäeval tulla autoralli maailmameistriks, kuid selleks peab hooaja viimane etapp, Austraalia ralli sajaprotsendiliselt õnnestuma. Peale selle peab Toyota esisõitja lootma konkurentide ebaõnnele.

Enne viimast rallit kaotab Tänak sarja üldliidrile Sebastien Ogier’le (M-Sport) 23 Thierry Neuville’ile (Hyundai) 20 punktiga. «Igal juhul tuleb võtta maksimum, sest siis on meil mingigi lootus, kui midagi juhtuma hakkab,» sõnas Tänak Eesti ajakirjanikele.

«Ma ei mõtle liiga palju üle, vaid lähen sõitma. Isegi kui teised teevad vigu, peame meie väga hästi sõitma. Siin ei ole niikuinii enam midagi rohkem kaotada,» lisas ta.

Tänaku hinnangul pole esimesena teele mineval Sebastien Ogier’l põhjust ülemäära palju muretseda, sest ilmaennustus lubab ralli alguseks vihma ja rajapuhastamise efekt kaob sisuliselt ära. «Kui vihma lubab, siis ei saa ta väga kurta ja ilmselt purjetab esikohal.»

Austraalia teede kohta ütles Tänak: «Libedad teed teevad olukorra kindlasti keeruliseks, aga idee poolest oleme nii terve hooaja sõitnud. Paljud Lõuna-Euroopa rallid on pinnase poolest suhteliselt sarnased.»

Tänak rääkis põgusalt ka oma debüüthooajast Toyotast ja vaatas ette juba järgmisele aastale. «Aasta on olnud positiivne. Kui aastat alustasime, siis lootsime olla konkurentsis, aga tegelikult me ei teadnud midagi – kus me oma asjadega oleme või kuidas üldse see elu uues meeskonnas minema hakkab.

Ootasime võib-olla isegi keerulisemat aasta algust, kui see tegelikult tuli. Idee poolest elasime meeskonda suht kiirelt sisse ja kiirus oli tegelikult kohe olemas. Hakkasime varakult arendusega tegelema ning enne Argentinat saime juba esimesed sammud tehtud ja sellest ajast oleme alati konkurentsis olnud.

Samas väga palju arendust me see aasta ei ole teinud. Soomeks saime amordid ja mootori – väikesed asjad ja enamasti on kõik olnud pigem seadistamine. Suurt arendust on teha veel omajagu. Tahaks loota, et see aasta oleme palju õppinud ja järgmine aasta näeme mingeid samme.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles