Postimees Austraalias. Neuville: Tänaku võimalused on õrnad, aga...

Merili Luuk, Coffs Harbour
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Joan Cros / ZUMAPRESS.com

«Eelkõige peame Sebastien Ogier’ kinni püüdma. Vahe on kolm punkti. Peame esmalt temast mööda saama ja siis vaatame edasi,» rääkis autoralli MM-sarjas teist kohta hoidev Thierry Neuville viimase etapi, Austraalia ralli eel. Ent kuhu jääb Ott Tänak, kes on Neuville’ist 20 punkti kaugusel?

«Tema võimalused on õrnad, aga… Me ju teame, et see on ralli ja kõike võib juhtuda!» lisas Neuville naerdes.

Mis saab sel nädalavahetusel otsustavaks? «Seda on raske öelda, kõik üritavad muidugi perfektset sõitu sõita. Aga ennustada on võimatu. Mõistagi peab olema kõige kiirem, aga nagu hooaeg on näidanud, siis ainult sellest ei piisa. Türgiski kaotasime ju palju punkte, aga see on ralli üks osa. Nüüd loeb ainult see nädalavahetus.

Aga kuhu jäävad riskid? «Muidugi naudin ma riskide võtmist. Meie töö on ju ka veidi riske võtta,» hakkas Neuville naerma.

«Ent seekord pean ma olema tasakaalukam. Pean keskenduma rallil oma kiirusele ja reageerima niipea kui midagi muutub. Ogier’d on raske alistada, aga olen veendunud, et saame sellega hakkama. Meie auto on läbi hooaja olnud väga tugev ning loodetavasti jätkab ta hea töö tegemist ka sellel nädalavahetusel.»

Et MM-tiitli peale on võitlus pinev, Neuville ei salga. Kuid tänavu on tema jaoks olnud veelgi põnevamaid hetki.

«Sardiinia MM-rallil oli Sebastieniga võitlus ikka palju pingelisem. Enne viimast katset tundsin ikka palju rohkem elevust kui nüüd (Viimasel katsel Ogier’st möödunud belglane võitis lõpuks 0,7 sekundiga). Aga ralli pole veel alanud, seega äkki juhtub midagi vägevamat kui see võit!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles