Postimees Austraalias. Latvala hakkas juba ammu meeskondlikule tiitlile mõtlema

Merili Luuk, Coffs Harbour
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: PAU BARRENA / AFP

Kui Toyota rallimeeskonna esisõitja Ott Tänak võitleb hooaja viimasel etapil Austraalias sõitjate maailmameistritiitli eest, siis tema meeskonnakaaslased Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi peavad koju tooma meeskondliku tiitli.

«Muidugi on meeskondlikud punktid ülimalt tähtsad. Ütlen ausalt: mina hakkasin nendele keskenduma siis, kui sain aru, et isikliku tiitliga võib sedapuhku hüvasti jätta,» sõnas Latvala Postimehele.

Tasub märkida, et Latvalal kadus matemaatiline võimalus individuaalse meistritiitli eest võidelda pärast Türgi rallit, kuid ilmselt sai soomlane vähemalt paar-kolm rallit varem aru, et sellel aastal ta kõrgesse mängu ei sekku.

331 punkti kogunud Toyotale järgnevad meeskondlikus arvestuses enne viimast etappi Hyundai 319 ja M-Sport 306 silmaga. Sõitjate arvestuses on Tänak hoopis tagaajaja rollis olukorras, kui kaotab Sebastien Ogier’le (M-Sport) 23 ja Thierry Neuville’ile (Hyundai) 20 punktiga.

«Kindlasti on meeskondliku tiitli kindlustamiseks vaja seda, et kaks meie autot oleksid esiviisikus. Muidugi paneb Ott kõik maksma. Tal on vaja võidelda, tal on vaja võitu ja teiste poiste ebaõnne. Muidugi toetame selles Otti,» kommenteeris Latvala.

Latvala teab, et hooaja viimasel etapil Austraalias on vaja riske võtta, aga samas võivad need ka karmilt kätte maksta. «Oleme leppinud, et vaid sõidust, heast sõidust ei piisa. Proovisin Hispaanias ja Walesis võidelda, aga ilmselgelt annan endale aru, et kui mängus on palju, siis see, mis ma tegin Hispaanias (Latvala pingutas üle ja purustas rehvi – toim), enam korduda ei tohi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles