Hooaja avastarti ootav Ilves: trennist on juba villand saanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti parim kahevõistleja Kristjan Ilves alustab uut hooaega järgmisel nädalavahetusel, kui osaleb Soomes Ruka MK-etapil.

«Trennist on juba villand saanud, ootan juba esimest starti. Üleforsserida kohe alguses ei taha, seega suuri ootusi Rukale pole pannud,» rääkis 22-aastane elvalane enam kui nädal enne hooaja avastarti.

Vormi üle Ilves ei nurise. Peale selle tundub, et arengus on tehtud korralik samm edasi. «Hüppevorm on võrreldes suvega paremaks läinud. Enesekindlus on olemas, alati saab paremini ning meil on veel veidi aega, et seda timmida. Suusavorm on tugev keskmine. Esimesed võistlused näitavad, kuidas teistele vastu saan. Mootor on vaja esimeste nädalatega tööle saada,» kommenteeris Ilves.

Sellel hooajal saab Ilves MK-sarja raames osaleda ka kodumäel ja -radadel, sest jaanuari esimesel nädalal peetakse MK-etapp Otepääl. «Hüppemägi on seal raske, sest on madala lennuga. Sellisel väikesel mäel võivad vahed sisse tulla küll,» kommenteeris Ilves koduseid olusid.

Ilves lisas: «Otepää on hooaja tähtsaim võistlus MMi kõrval. Plaan on võistluste kaupa vorm paremaks saada ja jaanuari algul ikka heas vormis olla. Ennustust, mis koha kodusel etapil saan, ei taha öelda, kuid suund on võetud hooaja parima vormi saavutamise nimel selleks võistluseks ja ka MMiks. Suusamäel on võimalik 100 meetri peale hüpata, alla 95 meetri hüpates esikümnesse asja pole. Loodan, et tehakse pikki hüppeid.»

* * *

Kahevõistluse Otepää MK-etapi korralduskomitee esimehe Ago Markvardti sõnul kulub 2,5 km suusaraja katmiseks 8000-9000 kuupmeetrit lund ja hüppenõlvale veel 5000. Saepuru all suve üle elanud lumi on aga jäätunud ja seda on mäele raske vedada. Selle tarbeks loodetakse hakata juba peagi kunstlund lisaks tootma. Kevadest on valmis toodetud 20 000 kuupmeetrit lund, millest osa on kindlasti sooja suve tõttu sulanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles