Retrovideo: millal selgus viimati maailmameister viimasel rallil?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb ja Daniel Elena 2011. aasta Walesi rallil.
Sebastien Loeb ja Daniel Elena 2011. aasta Walesi rallil. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/Scanpix

​Ott Tänak tegi oma debüüdi WRC-autol 2011. aasta Walesi rallil. Ühtlasi oli seesama MM-etapp viimane kord, kui maailmameistritiitli saatus otsustati viimase ralliga. Tšempioni sai kroonida seitsme kiiruskatse järel.

Tiitlikonkurentsis olid toona Sebastien Loeb ja Mikko Hirvonen. Prantslane oli küll võitnud viis rallit Hirvoneni kahe vastu, kuid neist võitudest neljal sai Hirvonen teise koha ja nõnda hoidis Fordi mees kümne küünega Citroeni liidrist kinni. Vahe Walesi ralli eel oli 8 punkti.

Mõlemad rallituusad teadsid, mis on mudastel teedel kaalul. Pärast kuut kiiruskatset oli nende duell põnevamast põnevam: Hirvonen edestas pärast 36 minutit täisgaasil kihutamist Loebi üksnes 0,4 sekundiga. Järgmisel katsel purunes aga soomlase unistus – koos tema Fiesta mootoriga. Nimelt kandus Hirvonen ühes libedas kurvis teelt välja, tabas kändu ja kahjustas sellega oma masina jõuallikat nõnda rängalt, et jätkamine polnud enam võimalik.

Finišisse ei jõudnud toona ka Loeb, kes oli pühapäevaks langenud Jari-Matti Latvala järel teiseks – tema tegi pühapäeval avarii ühelt katselt teisele sõites. Tiitel, prantslase kaheksas, oli selleks ajaks aga juba käes.

Tänak lõpetas oma debüütralli kuuendana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles