Postimees Austraalias. Mida meeskondlik MM-tiitel Mäkinenile tähendaks?

Merili Luuk, Coffs Harbour
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen Foto: TGR

«Meie täiesti siiras ja aus eesmärk on võita MM-tiitel. Muidugi üritavad kõik meeskonnad  areneda, aga ma näen Yarises potentsiaali, mida me pole sealt veel välja pigistanud,» rääkis Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen 2017. aastal Postimehele antud intervjuus. Nüüd on unistuse täitumise jäänud vaid üks samm.

Eelmisel hooajal MM-karusselliga taasliitunud Toyota rallimeeskonnale ennustati vaevalisi esimesi aastaid. Nüüd ollakse üks etapp enne rallihooaja lõppu Austraalias meeskondlikus arvestuses esikohal, edestades Hyundaid 12 punktiga.

Mida meeskondlik tiitel tiimipealikule Mäkinenile nüüd tähendaks?  

«Muidugi on see suur auhind, see on üks kõige paremaid autasusid, mida võita. Nii paljud inimesed, väga paljud meeskonnaliikmed on pingutanud selle nimel ja andnud endast kõik, et oleksime seal, kus praegu oleme. Nii palju inimesi on kõvasti vaeva näinud ja andnud endast parima, et seda meeskonda edasi viia. Muidugi areneme veelgi, aga praegu oleks see väga hea tunnustus tehtud töö eest,» rääkis Mäkinen rallipargis.

Ent soomlase sõnul pole kadunud ka usk ja lootus Ott Tänaku individuaalsesse MM-tiitlisse.

«Meil on veel palju õnne vaja, aga see aasta on näidanud, et miski pole läbi enne kui ralli on lõppenud. Kui Ott ka sel aastal maailmameistriks ei tule, siis järgmisel aastal on selleks veel paremad võimalused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles