Postimees Austraalias. Tänak lõpetab aasta ainulaadse näitajaga

Merili Luuk, Coffs Harbour
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: LAVadinho / imago/PanoramiC

Ott Tänak jätkas Austraalia rallil katsevõiduga muljetavaldavat seeriat. See tähendab seda, et eestlane on ainsa rallisõitjana võitnud sel hooajal kiiruskatseid kõigil kuraditosinal rallil.

Austraalia rallil oli Tänak võitmatu neljandal kiiruskatsel, edestades kõigest kümnendikuga meeskonnakaaslast Esapekka Lappit ning sekundiga tiitlikonkurenti Sebastien Ogier' ja norralast Mads Östbergi.

Viimati jäi Tänak katsevõiduta eelmisel aastal Korsika rallil, mis tähendab, et eestlane on vähemalt ühe kiiruskatse võitnud suisa 22 rallil järjest.

Kokku on Tänak MM-sarjas võitnud 143 kiiruskatset. Viimasel kahel hooajal on Tänak mõlemal saanud MM-sarjas parima aja täpselt 33 kiiruskatsel. Tänavu põrmustas ta selle tulemuse juba enne Soome rallit ning praegu on tema nimel Toyotas 63 katsevõitu. Toyotale oli see aga tänavuse rallihooaja 100. katsevõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles