Venelased uhkustavad: üle 2500 dopinguproovi ja ainult üks patustaja (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopingukütid suvel Venemaal toimunud jalgpalli MMil.
Dopingukütid suvel Venemaal toimunud jalgpalli MMil. Foto: Pixxmixx/Pixathlon/SIPA/Scanpix

Üldiselt on dopinguproovidega nii, et kui nende tulemused on negatiivsed, siis neist ei räägita. Uudiseks muutuvad alles keelatud aineid sisaldavad proovid. Venemaa sporti on aja viimastel aastatel nii palju dopingujuttudega rapitud, et nemad teatavad uhkusega ka puhastest sportlastest.

Tass vahendab Venemaa Jalgpalliliidu rõõmusõnumit, et viimase kahe aasta jooksul on üle 2500 vutimeeste antud dopinguproovist osutunud positiivseks vaid üks. «Kasutusele võetud meetmed on võimaldanud Venemaa Jalgpalliliidul vältida ka kõige pisimaid probleeme dopinguvastast võitlust vedavate organisatsioonidega,» sõnas alaliidu meditsiinikomisjoni liige Konstantin Modenov.

Ainus Vene jalgpallur, kes viimasel kahel aastal on kodumaal dopinguga vahele jäänud, oli 39-aastane Ivan Jeršov Venemaa tugevuselt kolmandas liigas mängivast Pskov-747 meeskonnast. Mees patustas meldooniumi ja trimetasidiiniga.

Modenov rõhutas lisaks, et maailma jalgpalli katuseorganisatsioon FIFA on omalt poolt tunnistanud, et Venemaa jalgpallis pole viimase kahe aasta jooksul kuidagi dopinguvastase võitluse reeglitest mööda vaadatud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles