Postimees Ateenas. Kreeka uus peatreener õpib alles oma hoolealuseid tundma ja Eestist suurt midagi ei tea

Kaspar Koort, Ateena
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka koondise peatreener Angelos Anastasiadis.
Kreeka koondise peatreener Angelos Anastasiadis. Foto: Reuters / Scanpix

Jalgpalli Rahvuste liiga viimases voorus kohtub Eesti koondis homme õhtul Ateena olümpiastaadionil Kreekaga. Alles teist kohtumist Kreekat juhendav Angelos Anastasiadis tunnistas, et ei tea Eesti kohta just palju.

«Ausalt öeldes pole ma Eesti mänguga kuigi tuttav, õpin alles enda meeskonda tundma. Kuid meil on kaks päeva aega, et Eesti mängu analüüsida ja nende vastu võimalikult hästi esineda,» ütles 65-aastane treener, kes sai oma tuleristsed koondise eesotsas alles neljapäeval, kui 1:0 alistati Soome.

Sellise skooriga võidust siiski ei piisa, et alagrupi võidu nimel heidelda, kuid Anastasiadis jäi hoolealuste etteaste ja suhtumisega väga rahule. Eriti kiitis ta esitust kaitsefaasis, kuid samas tõdes, et palliga mängu osas tuleb juurde panna.

Kuigi alagrupi võitu kreeklased enam püüda ei saa, minnakse peatreeneri kinnitusel homme Eesti vastu täie pühendumisega, et kindlustada alagrupi teine koht. Samuti tahab ta näha, et koondisesse kaasatud vähemkogenumad pallurid kasutaksid oma võimalust ning tõestaks, et väärivad kohta rahvusesinduses.

Poolkaitsja Andreas Samaris ütles omalt poolt, et kindlasti sooviks Eesti võimalikult palju palli vallata, kuid kreeklaste eesmärgiks on see meie meestel võimalikult keeruliseks teha ning ise kohtumist domineerida. «Palliga mängimist peame võrreldes Soome mänguga parandama,» nõustus klubijalgpalli Lissaboni Benficas mängiv Samaris peatreeneriga.

Kreeka ja Eesti vaheline kohtumine algab Ateena olümpiastaadionil homme kell 21.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles