Postimees TV: Tänak libises teelt välja ja kaotas liidrikoha

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

WRC-hooaja viimasele võistluspäevale Austraalia ralli liidrina vastu läinud Ott Tänak ei hoia pärast pühapäevast esimest kahte kiiruskatset enam seda positsiooni. Uuele liidrile, Jari-Matti Latvalale kaotab eestlane viis sekundit.

Tänaku kukutas esikohalt eksimus päeva pikima katse keskel. Öösel sadanud vihm muutis teed libedaks ja selle ohvriks eestlane langeski – ühes vasakkurvis libises ta oma Yaris WRCga teelt välja kohalikku põõsastikku ja pidi sealt välja ukerdama. Nõnda kadusid 20 sekundit.

«Ma ei ütleks, et sõitsin välja vaid pigem jäin kinni,» kurtis Tänak katse lõpus. «Ja muidugi jäin siis veel masinas ka tagurpidikäiku kinni. Nii on.»

Kuigi Tänak vajab Austraalia rallilt kindlasti võitu, et oma MM-lootust elus hoida, siis näib Sebastien Ogier seis nii kindel, et tegelikult puudub Toyota meeskonnal suur vajadus anda Latvalale käsk koht tiimikaaslasele loovutada. Seda ei oota ka Tänak: «Eesmärk on nüüd (kolmandat kohta hoidva Hayden) Paddoni ees püsida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles