Ronaldota Portugal tegi Itaaliaga tulise viigi ja jõudis Euroopa nelja parema hulka

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugal pääses nelja hulka, Itaalia pidi üle elama järjekordse pettumuse.
Portugal pääses nelja hulka, Itaalia pidi üle elama järjekordse pettumuse. Foto: Roland Krivec/DeFodi.eu / imago/DeFodi / Scanpix

Euroopa üks neljast paremast jalgpalliriigist on praegu Portugal. Vähemalt võib nii väita uue Rahvuste liiga põhjal, sest Itaaliaga 0:0 viigi teinud portugallased tagasid esimese koondisena koha poolfinaalis ehk juunikuisel finaalturniiril. Seejuures ei saanud mängus kaasa lüüa nende suurim staar Cristiano Ronaldo.

Kuna Itaalial on nüüd alagrupis kõik neli mängu peetud, ei saa nad oma 5 punktiga enam teiselt kohalt kõrgemale kerkida. Portugalil on aga 7 punkti, mis tähendab nende jaoks pääsu poolfinaali ja kukutab ühtlasi 1 punkti peal oleva Poola järgmiseks hooajaks B-divisjoni. Portugali ja Poola teisipäevane kohtumine Guimarãesis ei muuda enam midagi.

A-divisjonis selgub veel kaks edasipääsejat homme, kui pärastlõunal kohtuvad 3. grupis esmalt Inglismaa ja Horvaatia. Gruppi juhib 6 punktiga Hispaania, kes ei saa enam välja langeda, kuid kes jääb emma-kumma konkurendi võidu korral nende järel grupis teiseks. Inglismaa-Horvaatia kohtumise kaotaja langeb B-divisjoni, viigi puhul on Hispaania finaalturniiril ning väljalangeja sõltub skoorist. Et oktoobris tehti Rijekas 0:0 viik, annab väravateta viik grupis teise koha inglastele, kuna nende üldine väravate vahe on parem, väravatega viik aga Horvaatiale, kes edestaks sel juhul inglasi tänu võõrsil löödud väravale.

2. grupis on Island juba B-divisjoni kukkunud, finaalturniirile pääseja selgitavad Belgia ja Šveits. Seni kõik kolm mängu võitnud belglastele piisab võõrsil viigipunktist. Šveits peab esiteks kindlasti võitma ja teiseks tegema seda kas skooriga 1:0, 2:1 või vähemalt kaheväravalise vahega. Sel juhul jäädaks omavaheliste mängude võrdluses peale, sest oktoobris võidutses Belgia Brüsselis 2:1. Kui nüüd võidab sama skooriga Šveits, on nad grupi võitjad, sest sel juhul on nende üldine väravate vahe Belgia omast parem.

Viimase ehk neljanda edasipääseja selgitab esmaspäev. Saksamaa ja Hollandi duellis on sakslaste jaoks kaalul vaid au, sest nemad on juba B-divisjoni kukkunud. 6 punkti kogunud Hollandile piisab 7 punkti peal oleva Prantsusmaa edestamiseks ka viigist, sest omavahelistes mängudes ollakse tänu reede õhtul Rotterdamis saadud 2:0 võidule peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles