Postimees Austraalias. Mäkinen: loodan, et Ott liitub meie tiitlipidustustega (8)

Merili Luuk, Coffs Harbour
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

2018. aasta rallihooaja meeskondliku tiitli võitnud Toyota pealik Tommi Mäkinen tundis Ott Tänakule kaasa, sest eestlase hooaja lõpp oli täis ebaõnne.

«Oti väljasõit oli kogu tiimi jaoks pettumuseks. Sellised asjad võivad nendes tingimustes nii lihtsasti juhtuda,» sõnas Mäkinen Tänaku väljasõidu kohta Austraalias. «Ta oleks võinud ralli võita. Ta oli kiireim mees.»

«Tema hooaja lõpp oli täis ebaõnne. Kujutan ette, et selliste ebaõnnestumiste pealt on raske puhkusele vastu minna. Jari-Mattil oli eelmisel aastal sarnane olukord. Aga see ongi ralli, ekstreemne spordiala,» jätkas Mäkinen.

Hoolimata Tänaku ebaõnnest on Toyotal põhjust tähistada, sest Hyundai, M-Spordi ja Citroeni ees võideti meeskondlik MM-tiitel. «See on tiimitöö tulemus, aga Oti roll on selles tiitlis kõige suurem. Nüüd on aeg seda tiitlivõitu tähistada. Loodetavasti liitub ka Ott meiega ja tema tuju läheb paremaks,» lausus Mäkinen.

Hooaega kokku võttes sõnas Mäkinen, et Toyota sai teada, kuhu poole oma arendusega liigub. «Meil oli üleüldiselt tugev aasta. Alguses pidime küll veidi õppima, aga see on ka loogiline. Kõik ei saa korraga juhtuda. Nüüdseks on meil juba üksjagu kogemust ning me teame, kuhu suunas liigume. See aga ei tähenda, et me autot edasi ei arendaks.»

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles