Donaldas Kairys: tahtsime väga võita, aga kaotasime mängu üle kontrolli

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donaldas Kairys.
Donaldas Kairys. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Peterburis sealsele Zeniidile 87:100 alla jäänud Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Donaldas Kairys rääkis mängu järel, et meeskond väsis teisel poolajal.

Kalev/Cramo juhtis esimese poolaja järel viie punktiga, kuid teine poolaeg algas väljakuperemeeste vahespurdiga ja valitsev Eesti meister ei leidnud sellele rohtu. «Mul on väga kahju, et me ei suutnud Zeniiti võita. Meil oli selleks võimalus. Me tahtsime väga siin võita, aga kaotasime teisel poolajal mängu üle kontrolli,» rääkis Kairys tund pärast lõpusireeni Postimehele.

Tihe mängudegraafik ja vigastused jätavad paratamatult oma jälje. «Väsimus oli kaotuse peamine põhjus. Mängijad said kõrged minutid,» sõnas Kairys, kes kasutas Zeniidi vastu üheksat mängijat, kuid korvialused jõud olid hädas vigadega.

«Peame tunnustama ka Zeniidi head kaitset. Nad kasutasid oma tugevused suurepäraselt ära ja sundisid meid eksima nii kaitses kui rünnakul. Nad viskasid sisse, asusid juhtima ja eduseisu enam käest ei andnud…» võttis Kairys teise poolaja otsustavad hetked lühidalt kokku.

Kairys vigastuste kohta: «Almeida on endiselt vigastatud. Dorbeku võtsime kaasa, aga ei tahtnud tema mängitamisega riske võtta. Järgmises mängus on Martin kindlasti olemas.»

Kalev/Cramo hoiab korvpalli VTB Ühisliigas kolme võidu ja viie kaotusega seitsmendat kohta. Järgmine mäng toimub 7. detsembril, kui koduväljakul minnakse vastamisi Permi Parmaga (kaks võitu, viis kaotust).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles