Kahest kaks: Vucevici maagia aitas Magicul teistkordselt LeBroni ja Lakersi seljatada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalliliigas NBA sai Los Angeles Lakers tabelisse 11 võidu kõrvale kaheksanda kaotuse, jäädes sel hooajal juba teist korda alla Orlando Magicule. Kodusaalis mänginud Lakers alistus külalistele 104:108, Magicu poolel tegi suurepärase mängu 31 punkti visanud, 15 lauapalli võtnud ja seitse korvisöötu andnud Nikola Vucevic. Aaron Gordon lisas 17 punkti ja 34,2 sekundit enne lõpusireeni viigiseisult võidukorvi visanud Terrence Ross 16 punkti. Viimase pooleteise minuti jooksul kõik neli pealeviset korvist mööda saatnud Lakersile tõi LeBron James 24 punkti, Kyle Kuzma lisas 21 ja Brandon Ingram 17 punkti. Veel eelmisel hooajal Kalev/Cramos mänginud, kuid suvel Magicuga käed löönud Isaiah Briscoe jäi taas nende kahe mehe sekka, kes seekord mänguminuteid ei teeninud.

KÕIK MÄNGUD:

  • L. A. Lakers - Orlando Magic 104:108
  • Detroit Pistons - Phoenix Suns
  • Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 124:123
  • Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 125:127
  • Memphis Grizzlies - New York Knicks 98:103
  • Toronto Raptors - Miami Heat 125:115
  • Sacramento Kings - Utah Jazz 112:133
  • Portland Trail Blazers - L. A. Clippers 100:104
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

ENNE MÄNGU:

Magicu jaoks on tegemist hullumeelse viiemängulise Läänerannikuturnee viimase kohtumisega, kus nädala jooksul madistatud vaid eliitklubidega, nagu Toronto, Portland, Golden State ja Denver.

Kodulinn saatis Magicu teele kerge südamega: võlurite rünnak lööb sädemeid, üheksast viimasest etteastest on kogutud seitse võitu ja selle perioodi jooksul juhitud liigat nii üldise viskeprotsendi kui kolmeste protsendi arvestuses.

Rünnakuedu võtmeks peetakse 28-aastast montenegrolasest tsentrit Nikola Vucevici, kes viimasest viiest kohtumisest kasseerinud keskmiselt 26,4 punkti, 11,2 lauda ja 3,4 söötu. Kaare tagant tabab koljat seejuures 45-protsendiliselt.

Väärt abimeheks on Vucevicile lõpuks sirgumas ka kõrge lennuga jõuline äär Aaron Gordon, kes suutnud isiklikud viskeprotsendid kergitada, kuhu tarvis. Kõvasti käivad pingilt abiks ründav tagamees Terrence Ross ja möödunud suvel kuuenda valikuna draftist hangitud pikakasvuline äär Jonathan Isaac.

Seejuures haigutab endiselt auk Magicu mängujuhtimises, kus hetkel teistele liiga parimatele pallikunstnikele astub vastu «kõigest» D. J. Augustine. Oluliselt pole suutnud talle abiks olla ka möödunud suvel Kalev/Cramost üle ookeani siirdunud Isaiah Briscoe, piirdudes kasinate mänguminutitega, sestap spekuleerib Orlando korvpallimeedia hoolega iga tagamängija nimega, mis vähegi korvpallitaevasse kerkib.

Kuuldavasti on näiteks Washington Wizards otsustanud, et see, mis tõi neid siia, ei vii enam edasi, mistõttu võivad peatselt turule ilmuda pealinlaste mõlemad kõrgelt hinnatud tagamehed. Neist Bradley Beali peetakse kandidaadina sobilikumaks, nimekama John Walli kahjuks räägib drakooniline leping.

Mängu eel on korvpalliüldsuse pilgud pööratud siiski Lakersile: iga päev otsitakse LeBroni ja kaaskondlaste vähimagi liigutuse tagant tähendusi ja märke, et aimata tulevikku: kas on meelelahutajatel seda materjali, kvaliteeti, relvi ja muid ressursse, millega lõpuks ka trooni pärast lahingusse asuda?

Warriorsi valitsemisaeg on muutnud korvpallialamad rahulolematuks, aga lootust on. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles