Galerii: Eesti naiskond võitis trillerlahingu Leeduga ja lootus A-divisjonist püsib reaalsena

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti curlingunaiskond suutis koduse EM-turniiri B-divisjonis alistada täna Leedu koondise 5:4 ja sai kolme kaotuse kõrvale kolmanda võidu.

Enamiku mängust tagaajaja rollis olnud Eesti naiskonnal oli 3:4 seisul üheksandas end’is tänu Erika Tuvikese ja Heili Grossmanni suurepärasele harjatööle (viskel veidi eksinud kapten Marie Turmann embas neid tänutäheks) võimalus minna matši 5:4 juhtima, kuid Leedu koondise kapten Virginija Paulauskaite vastas oivalise viskega, mis rikkus eestlannade kahe punkti võimaluse.

Kui sel hetkel oli leedulannadel põhjust juubeldamiseks, siis tegelikult osutus see Pyrrhose võiduks. Ühe punkti võtmise asemel otsustasid eestlannad leppida nulliringiga ning säilitada viimaseks end'iks viimase kivi õiguse. See realiseeriti oivaliselt – või õigem oleks öelda, et seda polnud vaja realiseerida. Varasemate visetega pandi Leedu naised surve alla, nood pidid viimastel visetel riskima ja kui Paulasuskaite saatis enda viimase kivi kahe Eesti punktikivi vahelt läbi, ei pidanud Turmann oma viimast viset tegemagi.

Eesti tõusis kolme võiduga B-divisjonis Leedu, Ungari ja Poola kõrvale. Kui kõigil naiskondadel on pidada veel kolm kohtumist, edestavad Eestit ühe võiduga inglannad, kahega Norra ja Türgi naiskonnad. Play-offi pääsevad grupi neli parimat naiskonda, pääsu A-divisjoni tagavad poolfinaalide võitjad.

Homme hommikul kohtuvad eestlannad Poola naistega, pärastlõunal Slovakkiaga (üks võit). Neljapäevases viimases mängus ootab ees matš Hispaaniaga (kaks võitu).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles