Mäkinen põrutas WRC-sarja korraldajatele: mida me siin teeme? (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Austraalia rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Austraalia rallil. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota rallimeeskonna pealikult Tommi Mäkinenile ei meeldi, et WRC hooaeg sai oma lõpplahenduse Austraalias Coffs Harboris.

WRC-sarja eesvedajaid on aasta viimase MM-ralli asukoha pärast juba mõnda aega kritiseeritud. Eelkõige tuuakse välja, et sealsetele inimestele ei paku ralli huvi ning publikunumber on väikene.

Toyota meeskonna pealiku Mäkineni hinnangul tuleks hoolikalt läbi mõelda, kas Coffs Harbor on WRC etapi jaoks ikkagi õige koht. «Miks me siin oleme? See pole õige koht. Oleme keset tühermaad ning kedagi ei huvita, mida me siin teeme. Meil oli ülipõnev hooaja lõpp, kuid publikut ei huvitanud see üldse,» kritiseeris Mäkinen.

Mäkineni hinnangul võiks Austraalia ralli toimuda pigem Perthis. «Minu ajal sõitsime Perthis ja siis valiti igal aastal Austraalia ralli hooaja parimaks. Võib-olla peaks hooaja viimane etapp toimuma hoopis Euroopas,» arutles Mäkinen.

Mäkineniga on nõus ka kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier. «See ei ole parim koht hooaja lõpetamiseks. Kuigi käes oli hooaja kulminatsioon, polnud raja ääres just palju pealtvaatajaid,» ütles Ogier.

Coffs Harboris on WRC etappi sõidetud alates 2011. aastast ning neil on kokkulepe WRC korraldajatega kuni 2020. aastani.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles