USAs sirgunud mäesuusataja hakkab võistlema Eesti lipu all

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitlyn Vesterstein
Kaitlyn Vesterstein Foto: Katie Vesterstein/Instagram

Eesti Suusaliit sai ametliku kinnituse Rahvusvaheliselt Suusaföderatsioonilt FIS, kus teatati, et mäesuusatajale Kaitlyn Vestersteinile on antud luba võistelda Eesti lipu all.

Eesti Suusaliit aktiveeris Vestersteini rahvusvahelise võistleja litsentsi 20. novembril ehk alates eilsest esindab USAs üles kasvanud sportlane kõigil rahvusvahelistel võistlustel Eestit.

Tegelikult oli päevakorras ka Vestersteini võistlemine Eesti lipu alla 2018. aasta Pyeongchangi olümpial, ent siis ei jõutud kõiki vajalikke toiminguid õigeaegselt korda saada.

Vesterstein on praegu kahes mäesuusadistsipliinis maailma 250 parema naise hulgas. Slaalomis hoiab ta 223., Alpi kahevõistluses 232., ülisuurslaalomis 287. ning suurslaalomis 743. kohta.

19-aastane Vesterstein õpib ja treenib Utah ülikooli juures. Tema vanaonu Karl Vesterstein oli Otepäält pärit legendaarne Eesti mäesuusataja ja treener, kes on üles kasvatanud terve põlvkonna tolleaegseid mäesuusatajaid nagu Tuuli Truu, Rita Kroon jt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles