Robert Kubica on F1-sarjas tagasi!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica Williamsi vormelis
Robert Kubica Williamsi vormelis Foto: Hasan Bratic/DeFodi/imago/Scanpix

Kaheksa aastat pärast ränka õnnetust, mis temalt peaaegu elu röövis, on Robert Kubica F1-sarjas tagasi. Poolakas sõlmis lepingu Williamsi tiimiga, kus ta tänavu testisõitjana ametis oli.

«On olnud pikk tee, et siia punkti jõuda. Retk jõudmaks tagasi F1-stardirivvi on pakkunud suuri väljakutseid, aga mis näis peaaegu võimatu on tundub nüüd võimalikuna,» rääkis Kubica, kes tegi 2011. aastal hobikorras rallit sõites avarii, mille tulemusel kaotas osaliselt oma paremas käes liikumisvõime.

Robert Kubica ja tiimijuht Claire Williams
Robert Kubica ja tiimijuht Claire Williams Foto: XPB Images/Press Association Images/ScanPix

Kaheksa aastat hiljem on ta F1-sarjas tagasi. Seda küll tiimis, mis on sel hooajal osutunud selgeks punaseks laternaks. «Jõuda järgmisest hooajast taas F1 stardirivvi on mu elu üks suuremaid saavutusi. Olen kindel, et läbi raske töö ja pühendumuse motiveerime meeskonda, et koos häid asju saavutada,» hindas sportlane.

Kubicaga tuleb Williamsisse kaasa tema suurtoetaja, Poola kütusefirma Orlen, kellest saab tiimi suursponsor. Tiimi teises vormelis istub noor britt George Russell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles