Eesti naisi lahutab eliitseltskonnast üks, mehi kaks võitu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapten Marie Turmann  harjajaid juhendamas.
Kapten Marie Turmann harjajaid juhendamas. Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon

Mõlemad Eesti curlingukoondised pääsesid kodusel B-divisjoni EM-turniiril alagrupist edasi ja mängivad reedel pääsule kõrgemasse ešeloni.

Eesti naiskond koosseisus Liisa Turmann, Erika Tuvike, Heili Grossmann, Kerli Laidsalu ja kapten Marie Turmann kindlustas alagrupist edasipääsu tänases viimases alagrupimängus: kanget vastupanu osutanud hispaanlannad alistati otsustavas voorus lõppskooriga 6:5. Et Leedu koondis alistas samas Inglismaa, lõpetas Eesti alagrupi kolmanda kohaga. A-divisjoni tõusja määrav mäng Türgiga, kes kaotas alagrupi võitja otsustanud matšis 6:7 Norrale, algab homme hommikul 8.30. Viimasel kolmel aastal on eestlannad just selles faasis kaotanud.

Alagrupis kaotas Türgi kokku kaks mängu: lisaks Norra matšile võistluste avapäeval 6:7 just Eestile. 

Eesti mehed said oma alagrupis suisa teise koha. Viimases mängus alistati lõpuks sootuks võiduta jäänud Prantsusmaa 8:6.

Et oma mängud võitsid ka Läti ja Hispaania, jäid kolm koondist kõik viie mängu peale surnud ringi ja edasipääsejad otsustas mängude eel tehtud täpsusvisete tulemus. Eesti 16 viske keskmine kaugus keskpunktist oli 23,52 cm, mis oli seitsme sentimeetriga parem Lätist. Kõige halvemat kätt näidanud Hispaania mehed alagrupist ei edenenud.

Järgmises mängus kohtub Eesti teises alagrupis kolmandaks jääva meeskonnaga (viimased mängud täna õhtul). Selle mängu võitjat ootab homme pärastlõunal A-divisjoni pääseja otsustav kohtumine Tšehhiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles