Olümpiale pürgiv Helary Mägisalu: Tuleb lihtsalt endasse kõvasti uskuda

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helary Mägisalu elab ja treenib Tallinnas, sest see on ainuke koht, kus saab natukenegi sparringut leida.
Helary Mägisalu elab ja treenib Tallinnas, sest see on ainuke koht, kus saab natukenegi sparringut leida. Foto: Tairo Lutter

Mai esimene päev. Vändra Suure Karu Poegade vägilane Helary Mägisalu tõuseb Kreeka-Rooma maadluse Euroopa meistrivõistlustel kuni 55kiloste seas poodiumi teisele astmele. Uskumatu tulemus.

Päev pärast finaalmatši ja hõbemedali kaelariputamist siinkirjutajaga vesteldes oli Mägisalu ikka veel emotsionaalne ja sõnade leidmine võttis aega. “Kõik see tundub mulle endiselt uskumatu!” rääkis vändralane, kes tunnistas, et EMi hõbemedal andis talle kõvasti enesekindlust ja indu armastatud alaga edasi tegelda ja sihte seada. “Kuna meil oli niikuinii plaanis kaalu vahe­tada, sai nüüd selgeks, et saame seda­ teha tunduvalt varem ja positiivse emotsiooni pealt. Sihime Tokyo 2020. aasta olümpiat juba uues kaalus.”

Seatud eesmärgi ja kaaluvahetuse taga oli tõsiasi, et olümpiamängude kavas pole kuni 55kilostel maadlejatel kohta, küll on seda 60kiloste kategoorias. Nüüd on Ivar Kotka 21 aastasel õpilasel uues kaalus, kuni 60kiloste seas tuleristsed juba saadud: juunis U23 EMil oli ta 12. ja eelmisel nädalal sama vanade MMil 23.

Tagasihoidlikud tulemused, kui arvestada, et täiskasvanute EMilt tuli hõbe, kuid nagu maadleja jutust selgub, vajab nüüdne kaalukategooria veel harjumist.

Eelmisel nädalal U23 MMil piirdusite ühe matšiga Iraani sportlase vastu. Kuidas Rumeenia võistluse kokku võtate?

Enne võistlusi oli suhteliselt keeruline aeg. Kuna suvel olin kaitseväes, jäi ettevalmistusperiood väga lühikeseks: jõudsin vaid ühe treeninglaagri teha ehk põhiline ettevalmistus oli vaid kaks nädalat. Sain väikese roidevigastuse enne võistlusi, seepärast jäi parteritreening tegemata, kuigi võistlustel oli füüsiline vorm suhteliselt hea. Läksime matile teistsuguse taktikaga, kuid kahjuks lõppes matš partermaadlusega ja kuna seda ma polnud harjutanud, sai see tol päeval saatuslikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles